'Aslan Balığı Yakalama ve Tadım Etkinliği' 14-15 Haziran'da Fethiye'de

UNDP, denizel istilacı yabancı türlerin kontrolü amacıyla aslan balığı ile etkili bir şekilde mücadele edebilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Fethiye'de bir etkinlik düzenliyor.

  • 1181

Denizel istilacı yabancı türler küresel olarak biyoçeşitlilik ve ekosistemler üzerindeki en büyük tehditlerden birini oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, bu türlerin kontrolü konusunda toplumu bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla 14-15 Haziran 2023 tarihleri arasında Fethiye’de bir etkinlik düzenliyor. 

Etkinlik, bir istilacı yabancı tür olan aslan balığı ile etkili bir şekilde mücadele edebilmek için avcılığının ve tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla aslan balığı yakalama ve tadımını içeriyor. 

Etkinlik, UNDP tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde ve Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) finansal desteği ile yürütülen Önemli Denizel Biyolojik Çeşitlilik Alanlarında İstilacı Yabancı Türlerin Tehditlerinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında düzenleniyor.  

Faaliyetler, aslan balığının deniz ekosistemi ve ekonomi için oluşturduğu tehditler ve bu balığın avlanması gibi hedefli kontrol önlemlerinin önemini sergileyecek.
 

Bakmadan Geçme