Selçuk, 'Muhtarlar Demokrasinin Vazgeçilmez Unsurudur'

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Selçuk, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

  • 500

Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsularından birisi olduğunu vurgulayan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Selçuk, muhtarların devletin kurumları ile halkın arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.

Aday Adayı Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır ve 19 Ekim 2015 tarihli genelge ile Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçimle iş başına gelen ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan muhtarlarımız, köy ya da mahallelerde devletin tüm kurumlarının temsilciliğini yürütmekte çok önemli ve aynı zamanda zor bir görevi yerine getirmektedirler. 

Muhtarlarımız ilçe genelinde devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında, vatandaşlarımızın ise taleplerini devlet kurumlarına iletmesinde birinci derecede yetkili ve etkilidirler. Bu vesileyle; bölgemizde görev yapmış olup ebediyete irtihal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, geçmişte muhtar olarak halkına hizmet etmiş olan muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum. Halen aktif görevde bulunan değerli Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerde başarılar dileyerek, Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Bakmadan Geçme