Fethiye'de 'Vay Başımıza Gelenler' oyunu seyirciden tam not aldı

Ray Cooney'in yazdığı ve Ufuk Emek'in yönettiği, Fethiye'de yaşayan tiyatro oyuncuları tarafından hazırlanan 'Vay Başımıza Gelenler' adlı oyun 26 Mart Salı ve 27 Mart Çarşamba günü saat 21.00'de Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Kapalı gişe seyircisiyle buluşan 'Vay Başımıza Gelenler' tiyatro oyunu seyircisinden tam not almayı başardı.

  • 652

Ray Coonet’in yazdığı ve Ufuk Emek’in yönettiği komedi oyununa Fethiyeli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Selin Köktener, Tevfik Sekmen, Ufuk Emek, Osman Batur Keser, Ecem Çoruh, Bilgen Durmaz, Şahin Özden, İbrahim Örnek, Ayşegül Yumrutepe ve Can Geçim gibi isimlerin yer aldığı oyunun finalinde seyirciden ayakta alkış alan Fethiyeli oyuncular tam not almayı başardı. 

 


Fethiye'de 'Vay Başımıza Gelenler' oyunu seyirciden tam not aldı

“Vay Başımıza Gelenler” oyununun yönetmeni ve oyuncusu Ufuk Emek oyun ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ben Ufuk Emek, bu akşam ki oyunun yönetmeniyim. Ayın 26’sı Salı ve 27’si Çarşamba günü yani Dünya Tiyatro Günü’ nde sahnede olmaktan biz çok mutlu olduk. İnanılmaz bir seyirci ilgisi ile karşılaştık. Oyun İngiliz bir yazarın oyunu. Bunu biz uyarladık, ekip olarak. Çevirisini yaparak günümüze Türkçeleştirerek kendi kültürümüze uygun bir şekilde sahnelemeye çalıştık. Oyunda 10 arkadaşım görev alıyor. Bunların içerisinde profesyonel tiyatrocu arkadaşımın sayısı çok az, çoğu avukatlık, mühendislik, öğretmenlik gibi meslekleri yapan insanlar. Yaklaşık 2 aylık yoğun bir çalışmanın hatada 4 gün bütün gece süren provaların sonrasında ortaya çıkmış bir oyun. Her bir dakikası ilmek ilmek işlendi. Üzerinde çok çalışıldı ama seyirci de bunun karşılığını verdi. Oyunumuz çok güzel ilgi gördü. Salonumuz 2 gece boyunca tamamen doluydu. Bizler gelen reaksiyonları çok sevdik. Oyunumuz devam edecek. Hep birlikte 24 Nisan’da yine Fethiye Kültür Merkezi’ nde sahnelenecek ama kültür merkezinde neredeyse boş gün bulmak imkansız. Sürekli etkinliklerin oluğu tarihler bunlar ama oyun aynı zamanda Marmaris’te, Muğla’ da, Denizli’de, Burdur’da ve Bodrum’da sahnelenecek. Gittiğimiz her yerde Fethiye’li tiyatrocularımızın neler başarabildiğini göstereceğiz” dedi.

 

Fethiye'de 'Vay Başımıza Gelenler' oyunu seyirciden tam not aldı


“BU OYUN İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK”
“Vay Başımıza Gelenler” oyununun oyuncuları Bilgen Durmaz ile Tevfik Sekmen yaptığı açıklamada “Merhabalar ben Bilgen Durmaz oyundaki adım İfet Akpak. Bende Tevfik Sekmen oyundaki adım Alex Costas oynuyorum. Açıkçası uzun ve sancılı bir süreçti ama her şeye rağmen çok keyifliydi. Çok çalıştık , çok emek verdik. Gecemizi gündüzümüze kattık. Son 2 gece de görüyoruz ki buna çok değmiş. O yüzden çok mutluyuz. Farklı şehirlerde sahne almayı planlıyoruz şuan da net bir şey yok ama 24 Nisan’da Ufuk Hocamızın da bahsettiği üzere burada tekrar sahne alacağız. Heyecanlıyız, heyecanımızın bitmesini istiyoruz. Hatta Antalya’da da olmasını istiyoruz ve elbette farklı şehirlerde de olmasını istiyoruz. Bu kadar güzel geri bildirimi değerlendirmek istiyoruz. Umarım devamı gelecek” ifadelerini kullandılar.

 

Fethiye'de 'Vay Başımıza Gelenler' oyunu seyirciden tam not aldı

Bakmadan Geçme