Fethiye'de çevreye duyarlı öğrenci ve okullar ödüllendirildi
Fethiye Belediyesi tarafından 5-12 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması ile Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi. Çevre bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verilirken, törende çevrenin korunmasına yönelik önemli mesajlar da paylaşıldı.
1317 kilogram atık pil doğaya karışmadan toplandı
Program, Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması ödül töreni ile devam etti. Yarışma kapsamında toplam 1317,1 kilogram atık pilin çöpe gitmesi önlenirken, yapılan çalışmalar sayesinde yaklaşık iki Şövalye Adası büyüklüğünde toprağın kirlenmesinin önüne geçildi. Yetkililer, atık pillerin içerdiği ağır metaller nedeniyle çevre ve insan sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu belirterek, öğrencilerin gösterdiği duyarlılığın önemli bir çevre başarısı olduğunu vurguladı.
Atık pil toplamada dereceye giren okullar ödüllendirildi
Yarışmada kişi başına düşen 0,38 kilogram atık pil toplama oranıyla üçüncü olan Yunus Nadi İlkokulu ödüle layık görüldü. Okul Müdürü İsmail Cazağ ve öğrencilerine plaketleri takdim edilirken, okula masa tenisi seti hediye edildi. Kişi başına 0,50 kilogram atık pil toplayan Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu ikinci oldu. Okul Müdürü Hasan Karataş ve öğrencileri plaketlerini alırken, okul da masa tenisi seti ile ödüllendirildi.
Yarışmanın birincisi ise kişi başına 0,70 kilogram atık pil toplayan İncirköy İlkokulu oldu. Okul Müdürü Saliha Keçeli ve öğrencilerine plaketleri takdim edilirken, okulun başarısı büyük alkış aldı. İncirköy İlkokulu da masa tenisi seti ile ödüllendirildi.
Bakmadan Geçme