• Haberler
  • Ekonomi
  • Brent petrol stokları yüksek, Akaryakıta indirim gelir mi?

Brent petrol stokları yüksek, Akaryakıta indirim gelir mi?

Brent petrol fiyatları, uluslararası piyasalarda 14 Haziran Cuma gününe düşüşle başladı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,5 azaldı. Akaryakıta indirim gelir mi?

  • 589
Brent petrol stokları yüksek, Akaryakıta indirim gelir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalardaki düşüşünü sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 82,34 dolardan işlem görmeye başladı. Araç sahipleri brent petroldeki düşüşün iç piyasada akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. İkinci destek seviyesi teknik olarak 82,06 bandında bulunan brent petrol varil fiyatı, şuanda 82,34 seviyesinde bulunuyor. Yapılan teknik analize göre brent petrol fiyatı yukarı yönlü grafik izlemeye devam eder ise 82 dolar 62 cent'lik ilk direnç ile karşılaşacak. Bu seviyeyi de kırması durumunda 83 dolar 18 cent'e çıkması bekleniyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 82,34 dolardan işlem görüyor. Dün 83,05 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,75 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,5 azalarak 82,34 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,12 dolardan alıcı buldu.

ARTAN TALEP ENDİŞELERİ FİYATLARI DÜŞÜRÜYOR
Fiyatlardaki düşüşte, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de artan talep endişeleri etkili oldu.

FED'İN SIKI DURUŞU VE YÜKSEK STOKLAR ENDİŞELERİ ARTIRIYOR
ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında sıkı duruşunu öngörülenden daha uzun süre sürdüreceği endişeleri piyasalarda zemin kazanırken bu durum, petrol talebinin olumsuz etkileneceği endişelerini de beraberinde getirdi. Ayrıca, talebin yüksek seyrettiği yaz dönemine rağmen geçen hafta ABD ham petrol stoklarının beklentilerin aksine artış göstermesi de ülkedeki talep endişelerini artırdı.

IEA, PETROL TALEBİ TAHMİNİNİ AŞAĞI YÖNLÜ REVİZE ETTİ; OPEC+ ÜRETİMLERİ ARZ FAZLALIĞI OLUŞTURACAK
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) da bu hafta yayımlanan aylık petrol piyasası raporunda, bu yıl için talep artışı tahminini aşağı yönlü revize etmişti. ABD başta olmak üzere OPEC dışı ülkelerdeki üretim artışının gelecek dönemde arz fazlalığına yol açmasının beklendiği belirtilmişti.

BRENT PETROLDE GÜNCEL DİRENÇ VE DESTEK BÖLGELERİ
Brent petrolde teknik olarak 82,62 ile 83,18 dolar aralığının direnç, 82,06 ile 81,5 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme