Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı

Koronavirüs salgınında en büyük görev alanlarının başında Kaymakamlıkların ardından belediyeler geldi. Bu süreçte ülkedeki tüm belediyeler, hükümet kararlarına eşgüdümlü olarak hızlı bir şekilde aksiyon alırken tüm kararların da hızlı bir şekilde uygulanması, dünyadaki diğer belediyelere örnek oldu.

  • 735
Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; Seydikemer Belediyesi de bu örnek Belediyelerden sadece biri. İlçede 1750 aile, dağıtılan gıda paketleriyle az da olsa rahatlarken, vatandaşlar, belediyenin verdiği hijyen malzemeleriyle de Koronavirüsten korunmasını bildi. İlçede Koronadan ölüm olmadı, vaka sayısı ise düşük seviyede seyretti.
VATANDAŞ VE ESNAFLARA ELİNİ UZATTI
Seydikemer Belediyesi, tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkemizde görülmeye başladığından bu yana önlemlerini sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı kurallarına uygun şekilde sık aralıklarla dezenfekte işlemi gerçekleştirilirken, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde ise kontrol çalışmaları hala devam ediyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz önderliğinde ve Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak, Mustafa Ali Türkkan ile birlikte tüm belediye birimi çalışanları, gecesini gündüzüne katarak pandemiyle mücadelede 2,5 aydır hız kesmediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ Kampanyasına da 3 aylık maaşını bağışlayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, pandemiyle mücadeleye maddi anlamda da destek sağladı. 
Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubunun ve Mahalle Muhtarlarının çalışmalarıyla birlikte koordineli bir şekilde bu süreçte aktif olarak yer alan Seydikemer Belediyesi, pandemiden dolayı mağdur durumda olan vatandaşlara ve esnaflara da elini uzattı. Bu süreçte evde kalan 65 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte karşılayan belediye ekipleri, gece gündüz demeden yardıma koştu. Ailelere gıda kolisi dağıtırken vatandaş ve esnaflara da maske ve el dezenfektanı ulaştıran belediye, temizlik birimi ekipleriyle de kapsamlı şekilde dezenfekte olmayan cadde, sokak ve dükkan bırakmadı. 
SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NİN MÜCADELE KARNESİ
Seydikemer Belediyesi şimdiye kadar 1750 aileye gıda paketi yardımı yaparken 13 bin 785 adet eldiven ve tulum, 3 bin 453 adet dezenfektan ve kolonya ile 53 bin 280 adet de maske dağıtımı gerçekleştirdi. Öte yandan Seydikemer Zabıta Müdürlüğü ekipleri de 3 bin adet iş yerini kurallara uyulup uyulmadığı konusunda denetleyerek esnafları bilgilendirdi. Seydikemer Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kamu kurumları ve iş yerlerine 83 bin 350 kez dezenfekte çalışması yaptı.

 

Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı
Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı
Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı
Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı
Yardımlar Vatandaşı Rahatlattı

Bakmadan Geçme