Ulaşıma fahiş zamma tepkiler büyüyor

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi denetimindeki taksi, servis ve toplu taşıma hizmetlerine yüzde 41 zam yapılmasının ardından tepkiler sürüyor.

  • 1312
Ulaşıma fahiş zamma tepkiler büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaşıma yapılan zamla birlikte Türkiye'nin en pahalı büyükşehir ulaşımı Muğla'ya ait oldu. Büyükşehir’in ulaşıma yaptığı zamma vatandaşlar tepki gösterdi.
Muğla'da toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu'nda görüşülerek karara bağlandı. Muğla ili genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri; girdi maliyetlerindeki artışlar ile TÜFE endeksi dikkate alınarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri yüzde 41 oranında artırıldı. Bu kapsamda, Muğla il genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken 12,20 TL olarak belirlendi.
Ulaşıma yapılan zamla birlikte Türkiye'nin en pahalı büyükşehir ulaşımı Muğla'ya ait oldu. Böylelikle toplu taşıma kullanan bir çalışanın aylık maliyeti 732 Türk lirası olurken,  toplu taşıma kullanan bir çalışanın aylık maliyeti 456 Türk lirası oldu.
 

Yorumlar 1
Gariban 05 Nisan 2023 17:48

Sayın belediye başkanı sen de vur da bu halkaeksik kalmasin

Bakmadan Geçme