​​​​​​​Fermuar modeli Muğla'da uygulanacak mı?

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için 'fermuar' modelinde anlaştı. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak. 

  • 1455

Bu gelişme üzerine ‘Muğla bu iller arasında yer alacak mı?’ sorusunu akıllara getirdi. 
Muğla’da CHP Milletvekilliği için 56 isim aday adaylığı başvurusunda bulunurken, İYİ Parti’de ise toplamda 37 isim başvuru yapılmıştı.
14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimleri için milletvekili adaylık listelerinde de son düzlüğe girilirken Partiler listelerine YSK'ya vermeden önce son şeklini vermek için çalışıyor. Millet İttifakı içerinde yer alan partilerden CHP ve İYİ Parti bazı illerde ortak aday çıkartma kararı aldı. 10 ilde uygulanacak 'fermuar' modeliyle birlikte aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti'nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek.
Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan iki parti, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı. Fermuar yöntemi, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan illerde uygulanacağını açıkladı. Bu kapsamda 7 milletvekili çıkaran Muğla’da fermuar modelinin uygulanmaması öngörülüyor.
 

Bakmadan Geçme