UKRAYNALI YULİA FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDU

Fethiye'ye eşi ile birlikte tatile gelen 40 yaşındaki Yulia Konotopchyk, gerçekleştirilen ihtida töreni ile Müslüman oldu.

  • 898
UKRAYNALI YULİA FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 yıldır evli olduğu eşi Selim Yontan (53) ile birlikte, Fethiye İlçe Müftülüğüne başvuran Muhasebe Sorumlusu Yulia Konotopchyk, uzun zamandır araştırdığı İslam dinini seçti. İslamiyet’ten sonra ise adını Hülya olarak değiştirdi. Özellikle sabah ezanını çok sevdiğini kaydeden Yulia Konotopchyk, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve şahitlerin yer aldığı programda Kelime-i Şehadet getirdi ve Müslüman oldu. Konotopchyk’a belgesi Müftü Oktay tarafından takdim edildi.
YONTAN, “KENDİSİ DİNİMİZİ TERCİH ETTİ”
Selim Yontan, “ Hülya Hanım benim eşim. Ukrayna’dan geliyor. 4 yıldan beri İstanbul’da yaşıyor. Kendisi dinimizi tercih etti. Ben ise İstanbul’da esnafım. Ukrayna’dan evlenmiş bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıştık.  5. yılımız oldu ve sonrasında evlendik. Hayatımıza devam ediyoruz. Belli bir zaman geçtikten sonra bizlerden dolayı bu dini seçti. Hayırlısıyla çocuğumuz da olacak. İsmini Selim koymayı düşünüyoruz. Sarıgerme’ye tatile gelmiştik. Sonrasında Fethiye’ye geldik. Eşim seremoniyi burada yapmak istediğini söyledi” ifadelerini kullandı.
MÜFTÜ OKTAY, “SELİM BEY VE HÜLYA HANIM’I TEBRİK EDİYORUZ”
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “ Selim Bey ve Hülya Hanım’ı tebrik ediyoruz. İnşallah bebeklerini de kucaklarlar. Ömür boyu mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.
KONOTOPCHYK YONTAN, “EZAN ÇOK GÜZEL”
Hülya Konotopchyk Yontan, “ Şimdi mutluyum. İnşallah hep mutlu olacağım. Daha çok bu dini öğreneceğim. Ezan çok güzel. Özellikle sabah ezanı. İstanbul’da Eyüp Sultan’ı ziyaret etmekten zevk alıyorum. Seremoniyi ise Fethiye’de yapmak istedim. Burası rahat bir yer. Kafam rahat. İstanbul çok kalabalık. Burası çok güzel” dedi.

UKRAYNALI YULİA FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDUUKRAYNALI YULİA FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDUUKRAYNALI YULİA FETHİYE'DE MÜSLÜMAN OLDU

Bakmadan Geçme