Türk eğitim sistemini tanıyorlar

Litvanya'da bulunan Kedainiai Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, Şehit Yüzbaşı Özgür Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 2022-1-LT01-KA122-SCH-000075425 Erasmus+  Projesi kapsamında Türk eğitim sistemini tanıyorlar.

  • 736
Türk eğitim sistemini tanıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Program kapsamında özellikle dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm birey ve grupların her türlü faaliyete dahil edilmesini teşvik eden stratejileri tanımak ve tanıtmak üzere ülkemizde bulunan Litvanya Kedainiai Mesleki Eğitim merkezi öğretmenleri iş başı gözlem çalışmalarına başladılar. Bu faaliyette eğitime katılan öğretmenler; Şehit Yüzbaşı Özgür Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim ortamını tanıma, dezavantajlı öğrencilerin her türlü faaliyete dahil edilmesi konusunda deneyim sahibi oluyorlar.
 
Öte yandan misafir öğretmenler bireysel öğrenme güçlüğü çeken ve farklı sosyal kökenlere sahip öğrencilerin motivasyonlarını ve eğitim sürecine dahil olmalarını tanıma, Uluslararası Toplumsal Katılım projelerinde deneyim ve bilgi kazanarak, gelecekte yapılacak olan projelere ortaklıklar bulmak ve toplumsal katılım konusunu geliştirebilme fırsatı bulacakları ifade edildi.

Bakmadan Geçme