Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

Fethiye Kültür Evi Kitap Kulübü, 2026 yılındaki altıncı kitap buluşmasında Türk edebiyatının önemli eserlerinden Memduh Şevket Esendal'ın 'Ayaşlı ile Kiracıları' romanını ele aldı. Kitap kulübü üyeleri, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki toplumsal yaşamı ve modernleşme sürecini farklı yönleriyle anlatan romanı birlikte değerlendirirken, gelecek ay okunacak kitapta katılımcıların ortak kararıyla belirliyor.

Gerçek Fethiye Gazetesi kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

Fethiye Kültür Evi’nde düzenlenen Eylül ayı kitap kulübü buluşmasının konuğu Memduh Şevket Esendal’ın 1934 yılında kaleme aldığı “Ayaşlı ile Kiracıları” romanı oldu. Fethiye Kültür Evi Kitap Kulübü Sorumlusu ve sanat tarihçisi Sultan Ünal, buluşmanın 2026 yılındaki altıncı kitap etkinliği olduğunu belirterek, katılımcıların kitabı önceden okuyarak toplantıya geldiğini söyledi. 

Ünal, “2026 yılının 6’ncı kitap buluşması. Bugün konuğumuz Memduh Şevket Esendal’ın ‘Ayaşlı ile Kiracıları’ romanı üzerine olacak. 1934 yılında yazıyor. Önce Vakit Gazetesi’nde tefrika şeklinde çıkıyor ve hemen ardından basılıyor” dedi. Esendal’ın hayattayken yayımlandığını gördüğü tek romanının “Ayaşlı ile Kiracıları” olduğunu belirten Ünal, eserin yazarın edebi dünyasındaki özel yerine de dikkat çekti.

Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

Kitap buluşmasında romanın yalnızca edebi özellikleri değil, dönemin toplumsal yapısı ve modernleşme süreciyle ilişkisi de ele alındı. Sultan Ünal, eserin Cumhuriyet’in ilk dönemlerine ilişkin önemli gözlemler barındırdığını belirterek, “Cumhuriyet’in ilk döneminin ilk 11’inci yılında yazılan, modernleşme üzerine eleştirileri ve övgüleri üzerine yazdığı bir kitabı konuşacağız” ifadelerini kullandı. Katılımcılar, önceden okuyarak geldikleri romanı toplantıda farklı bakış açılarıyla değerlendirirken, kitap üzerinden dönemin gündelik yaşamı ve toplumsal ilişkileri üzerine de fikir alışverişinde bulundu.

Fethiye Kültür Evi Kitap Kulübü’nde her ay bir sonraki toplantıda ele alınacak eser de katılımcıların ortak kararıyla belirleniyor. Sultan Ünal süreç hakkında bilgi vererek, “Beş tane kitap belirliyoruz. Mümkün mertebe Türk edebiyatı önceliğimiz” diye konuştu. Ünal, Fethiye’deki edebiyatseverleri de kitap kulübünü takip etmeye davet etti. Bir sonraki ayın kitabını öğrenmek isteyenlerin Fethiye Kültür Evi’nin Instagram hesabını takip edebileceği ve WhatsApp kitap grubuna katılabileceği ifade edildi.

Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

“Arkadaşlarla paylaşmak çok hoşuma gidiyor”

Kitap kulübüne üç aydır katılan Ayşe Nazan Dinç de “Ayaşlı ile Kiracıları”nı beğendiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden muhasebe şefi olarak emekli olduğunu belirten Dinç, kitap kulübünün kendisi açısından da keyifli bir paylaşım ortamı oluşturduğunu ifade etti. Dinç, “Üç aydır bu kitap kulübüne geliyorum. Bu ay okuduğumuz kitap ‘Ayaşlı ile Kiracıları’. Güzel bir kitap. O zamanın gündelik hayatını, apartman hayatını anlatan bir kitap. Ben beğendim. Ayrıca bunu arkadaşlarla da paylaşmak çok hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Fethiye Kültür Evi'nde kitap buluşması: 'Ayaşlı ile Kiracıları' konuşuldu

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!