TÜBİTAK Türkiye finallerinde yarışacaklar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  tarafından düzenlenen 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bölge aşaması proje değerlendirmeleri, 12 bölgede 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak tamamlanmış olup Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri 'TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge birincisi oldu. Belediye Fen Lisesi öğrencileri bu başarı ile Ankara'da yapılacak Bölge Finalleri'nde yarışacaklar. 

  • 570
TÜBİTAK Türkiye finallerinde yarışacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 bölgede eş zamanlı olarak düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Finallerinde, Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Ada Sarp Şahin,  Ela Bağlıca, Esma Öğüt ve Danışman Öğretmenleri Cüneyt Köse, “Artırılmış, Sanal ve Karma Gerçeklik AR Teknolojisi ile Fethiye ve Bölgesindeki Tarihi Mekânların Efektif Bilgilendirilmesi: Levissi” adlı projeleriyle bölge birincisi olarak Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandılar.
Belediye Fen Lisesi Okul Müdürü Alim Kuşgöz öğrencilerin başarıları ile ilgili olarak, “Öncelikle bu başarı ile bizleri onurlandıran öğrencilerimle iftihar ettiğimi ifade etmek isterim.  Bizler; sorgulayan, merak eden, keşfeden, araştıran, sorumluluk almayı bilen, iş birliği çerçevesinde çalışan ve üreten gençlerimizin her daim yanındayız. Öğrencilerimizin nitelikli birer birey olmaları yönünde onları Belediye Fen Lisesi olarak her zaman destekliyoruz. Onların her türlü yarışmaya katılmaları, projeler üretip hayata geçirebilmeleri adına gerekli bilgilendirmeleri kendilerine sağlıyoruz.   Bu anlamda öğrencilerimizi, yarışmalara daha iyi hazırlanabilmeleri adına gerekli olan alt yapıyı onlar için hazırladık. TÜBİTAK projesi çalışmalarında,  onların bizzat yer almalarını sağladık. Böylece Belediye Fen Lisesi olarak Bölge Finalleri’nde birincilik kazanarak Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandık. Bu başarı tablosunda emek sarf eden öğrencilerimizi ve onlara destek olan danışman öğretmenimizi yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki öğrencilerimiz  Ankara’da yapılacak Türkiye Finalleri’nde de Muğla’mızı, Fethiye’mizi en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Öğrencilerimize Türkiye Finalleri’nde başarılar diliyorum” dedi. 
Bu yıl yarışmaya 3 bin 849 farklı okuldan 25 bin 333 kız ve 18 bin 197 erkek öğrenci olmak üzere toplam 43 bin530 öğrencinin hazırladığı 27 bin 13 proje başvurusu alındı. Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 432 akademisyen tarafından yapılan bölge aşaması proje değerlendirmeleri sonucunda 216 proje Bölge Birinciliği, 144 proje Bölge İkinciliği ve 144 proje Bölge Üçüncülüğü olmak üzere toplam 504 proje sahibi öğrenci ödül kazandı. Bölge birincisi olan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Finalleri’nde, bölge finalisti olarak yarışacaklar.
 

Bakmadan Geçme