Tedbirler Fiyatları Arttırdı

Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 50 gündür kapalı olan berber ve kuaförler, 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren müşterilerine kapılarını açmıştı. Covid-19 tedbirleri dahilinde hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförlerde fiyatlarda artış göze çarptı. Fethiye'de berber ve kuaför fiyatlarına hijyen farkı yansıtıldı. Özellikle tek kullanımlık hijyenik malzemeler ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde müşteri alımından dolayı kazançları düşen berber ve kuaförler, bu zammın kaçınılmaz olduğunu söylediler.

  • 6534
Tedbirler Fiyatları Arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de normalleşme sürecinin ilk adımında açılan berber ve kuaförlerin, kullandıkları hijyen malzeme fiyatlarını ücrete yansıtırken randevulu sistemle saatte bir müşteri aldıkları için hem günlük işleri azaldı hem de kullandıkları malzeme giderleri arttı. Erkek berberlerinde daha önce 25 TL olan saç kesim ve yıkama ücreti 30 TL olurken, yine 30 TL olan saç sakal kesim ve yıkama ücreti ise 40 TL oldu. Bazı bayan kuaförlerde ise tek kullanımlık malzemelerle yaptıkları işlerde yaklaşık 10 TL lik artış yapıldığı öğrenildi. 
FİYATLARDA ODAMIZ KARAR VERECEKTİR
30 yıllık berber Adem Kahraman “Hijyenik ortam, kullan at havlu, kıyafetler kendimizden. Fiyatlarla ilgili odamız bir karar verir diye düşünüyorum. Saç sakal daha önce 25 TL idi, şimdi 30-35 TL olabilir. Günlük aldığımız müşteri yarı yarıya düştüğü için fiyatlar aynı kalmaz. Çünkü 10 dakika hijyen temizlik arası var. Sabah 09:00 – akşam 21:00 mesai saati. Çalışanlar karantinada belirli bir zaman gelemiyor. Tabi ki işler düşük ve maliyetler pahalı. Fiyatların biraz artması lazım çünkü zaten kapalıyken iki ay dükkan kirası verdik. Elektrikte, suda, kirada bizden hiç kimse elini taşın altına koymadı” dedi. 
AÇTIĞIMIZA RAZI OLDUK
8 yıldır Fethiye’de bayan kuaförlüğü yapan Baki Çam da “ Yeni düzenlemeden sonra çok yoğun bir talebimiz oluştu ama belli bir sayıda müşteri alabiliyoruz. Fiyatlarda bir değişiklik yapamıyoruz çünkü biz açtığımıza razı olduk artık. Fön 20, kesim 50, dip boyamız 80 TL den başlıyor. Ombre ve röflelerimiz 450-500 TL den başlıyor. Bir seneden beri aynı fiyatlarla çalışıyoruz. Zaten yoğun tedbirler alıyoruz, müşterilerimiz çok tedirgin oluyor. Şu an salonumuzu açtık ama hemen hemen 2 aydır hizmet veremiyoruz. Belli adette müşteri aldığımız için yoğunluk var. Bu süreç nasıl gider, ne olur biz de çok merak ediyoruz” diye konuştu.
SAÇ SAKAL KESİM 40 TL
Erkek kuaförü Veysel Eksik “Yeni düzenleme bir yandan çok güzel. Randevu sistemine geçtik. Saatte bir kişi alıyoruz içeriye. Müşteri genelde kendi malzemesini getiriyor. Aynı zamanda bizde de tüm hijyen malzemeleri mevcut. Cüzi bir fiyat artışı olabilir çünkü ister istemez maliyet bindi. Saç sakal yıkama şu anda 40 TL. Saç ve yıkama da 30 TL. Sadece 5 TL lik bir artış oldu, öyle çok ahım şahım bir zam yapılmadı” şeklinde konuştu.
MALİYETLERİ YANSITTIK
Erkek Berberi Gökhan Göksu ise “Maliyetler biraz yüksek olunca biz de mecbur müşteriye yansıtmak zorundayız. Çok fazla değil 5 TL bir yükselme var” dedi.
PİYASA BELLİ
16 yıldır Fethiye’de kuaförlük yapan Ali Erbasan ise “Her gün sterilize ortamda çalışıyoruz. Sosyal mesafe çok önemli. Tek kullanım gerektiren tüm işlemlerimizde 5-10 TL lik cüzi bir artış oldu mecburen. Normalde daha fazla olması lazım ama zaten şu an piyasanın durumu belli” şeklinde konuştu.
FİYATLAR NORMAL
Müşteriler ise “Hijyen konusunda güzel oldu. Tek kullanımlık malzemelerle en azından sağlığımıza dikkat ediyoruz. Kullanılan malzemeye göre de fiyatlar normal, abartılı değil. Sistem çok güzel. Arkadaşların çalışmaları çok güzel. Tedbirlere uyumlu çalışıyorlar, hepsine başarılar diliyorum” diye konuştular.

Tedbirler Fiyatları Arttırdı
Tedbirler Fiyatları Arttırdı

Bakmadan Geçme