Steam resmen Türk Lirası desteğini sonlandırdı

Popüler video oyun dağıtım platformu Steam, geçtiğimiz ay yüksek kur oynaklığı sebebiyle Türk Lirası desteğini çekeceğini açıkladı. 20 Kasım Pazartesi günü platform üzerinden dolar cinsiyle satış yapacağını duyuran Steam, Türkiye'deki satışlarını resmen dolar bazında yapmaya başladı.

  • 882
Steam resmen Türk Lirası desteğini sonlandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Steam'de bugün saat 02.00 itibarıyla Türk Lirası kaldırıldı ve dolar ile fiyatlandırmaya geçildi. Tüm oyunların fiyatı dolar cinsinden gösteriliyor ve ödeme dolar cinsinden yapılıyor. Ne yazık ki bu değişimin ardından oyun fiyatları yaklaşık iki katına yükseldi.
Steam, 25 Ekim 2023 tarihinde yayınladığı duyuruda Türkiye'ye özel fiyatlandırmanın 20 Kasım'da sona ereceğini açıklamıştı. Türkiye, bugün itibarıyla MENA-USD bölgesine dahil edildi. Steam'den yalnızca dolar cinsinden satın alım yapılıyor.

Steam'de dolar ile ödeme nasıl yapılacak?
Sepete eklediğiniz oyunları yalnızca dolar cinsinden ödeyebilirsiniz. Kartınızdan dolar cinsinden ödeme alınacak. Sonrasında banka tarafından, bankanın güncel kuruna göre $/TL hesaplaması yapılacak. 

Cüzdan bakiyeleri dolara dönüştü
Kullanıcıların Türk Lirası cinsindeki Steam bakiyeleri dolara dönüştürüldü. Dolar kuru olarak 28,79 kuru baz alındı. Tıpkı Steam mağazasında olduğu gibi Steam pazarındaki alım satımlar da dolar üzerinden yapılacak.

Bakmadan Geçme