• Haberler
  • Kültür Sanat
  • Fethiye Kültür Evi'nde 'Kaybolmak İçin Haritalar' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Fethiye Kültür Evi'nde 'Kaybolmak İçin Haritalar' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Fethiye Kültür Evi, İranlı nakış sanatçısı Rosha Erkul'un hazırladığı 'Kaybolmak İçin Haritalar' isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Fethiye'de 2018 yılından bu yana yaşayan Erkul'un eserleri, kentle kurduğu duygusal bağı ve aidiyet arayışını nakış sanatı üzerinden anlatıyor.

Fethiye Kültür Evi'nde 'Kaybolmak İçin Haritalar' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Serginin açılışında konuşan Fethiye Kültür Evi Sorumlusu Bekir Aşçı, serginin kendisini oldukça etkilediğini belirterek tüm Fethiyelileri sergiyi görmeye davet etti. Rosha Erkul ise serginin klasik bir tarih veya kültür araştırması olmadığını, tamamen aidiyet hissi üzerinden şekillendiğini ifade etti. 

Fethiye Kültür Evi'nde 'Kaybolmak İçin Haritalar' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

2018’den beri Fethiye’de yaşadığını belirten Erkul, “Fethiye ile ilgili bir yabancı olarak geldikten sonra kurduğum duygusal bağ ile alakalı. Bu çalışmalar tam da o aidiyetle ortaya çıktı. İranlıyım ama 2018’den beri Fethiye’de yaşıyorum. Gerçekten tam bir Fethiye aşığıyım” dedi.

Fethiye Kültür Evi'nde 'Kaybolmak İçin Haritalar' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

“Fethiye’yi sadece turistik bir kent olarak görmedim”

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli de Fethiye’nin yalnızca fiziki altyapısıyla değil, kültür ve sanat etkinlikleriyle de öne çıkmasını istediklerini söyledi. Fethiye Kültür Evi’nin açıldığı günden bu yana çok sayıda edebiyat ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptığını belirten Bolelli, kültür ve sanat faaliyetlerinin kent yaşamının önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Fethiye’yi 12 ay yaşayan bir kent olarak değerlendiren Bolelli, “Ben hiçbir zaman Fethiye’yi her şeyiyle sadece bir turistik kent olarak görmedim. Kentli yaşamında kültür de var, sanat da var, spor da var. Bunlar ne kadar artarsa kentlilik kültürü de o kadar gelişir” ifadelerini kullandı. Fethiye’de eylül ayında da farklı kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini belirten Bolelli, vatandaşları etkinlikleri takip etmeye davet etti.

 

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!