SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski de arttı. Konuya ilişkin olarak Fethiye Kaymakamlığı hem sosyal medya üzerinden hem de hoparlörler ile anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan anonslarda yangına karşı mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması istendi.

  • 535
SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak geçtiğimiz yıl komşu ilçelerde başlayan orman yangınları hem birçok canlının ölmesine hem de ağaç yeşilliğimizin yok olmasına yol açtı. Yine geçen yıl Hisarönü’nde başlayan yangın ile yüreklerimiz ağızlarımıza gelmiş, kahraman halkımızın ve kamu görevlilerimizin çalışması ile çok geçmeden yangın söndürülmüştü. Bu sene de aynı acı olayların yaşanmaması için Fethiye Kaymakamlığı aldığı kararı sosyal medya ve belediye hoparlörleri ile duyurdu. 
SICAKLIK ARTIYOR, NEM ORANI DÜŞÜYOR, ANİŞİDDETLİ RÜZGÂRLAR VAR
Yapılan duyuruda ‘’Kaymakamlık ilçe kriz merkezi toplantı tutanağı gereğince; Bölgemizde 17 Temmuz 2022 tarihinde sabah saatlerinden itibaren 19 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre hava sıcaklığının artması, nem oranının düşmesi ve ani şiddetli rüzgârlar beklenmesi nedeni ile tüm halkımız tarafından mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması, orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması ve olası bir olumsuzluk halinde zaman kaybetmeden 112 acil çağrı merkezi ile ilgili kurumlara bilgi verilmesi hususunda tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur’’ açıklamasında bulunuldu.
SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKATSICAK HAVALARDA YANGINA DİKKATSICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Bakmadan Geçme