BAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkması balıkçı esnafının işine yaradı. Tatilin işler açısından iyi geçtiğini belirten esnaf, 'Durgun sezona ilaç gibi geldi' dedi.

  • 886
BAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de taze balık almak isteyenlerin adresi genellikle balık hali oluyor. Uzun zamandan bu yana kötü giden ekonomi nedeni ile vatandaşların alım gücünün azalması, balık halinde balıkçılık yapan esnaflarında işlerinin kötü gitmesine neden olmuştu. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması balık halinde bulunan balıkçılara da ilaç gibi geldi.
35 senedir balıkçılık yaptığını belirten pazar esnafı Muzaffer Çavdır, ‘’Bayram tatili çok güzel geçti, Allah bereket versin. Misafirlerimiz geldi, yedi, içti, kalktı, gitti. Genellikle çupra ve levrek ağırlıklı olarak tercih edildi. Trol sezonu açıldı şimdi. Balık servise bindi. Mercanlar, barbunlar, troller servise gırgırlar da Kasım’da açılacak Allah izin verirse’’ dedi.
Mevsim balıkları ile ilgili olarak Muzaffer Çavdır, ‘’Şu mevsimde genellikle kaya levreği, çupra, fener balığı, kefal, barbun, lopa, mezgit çıkıyor’’ dedi. Balık pazarında ise fiyatlar şu şekilde: Çupra 140-150 TL, deniz levreği 140-150 TL, akya 140-150 TL, lahos 500 TL, mercan 350-400 TL bandı, karides 300-1000 TL bandı, dil balığı 150 TL, orkinos 100 TL, lopa 50 TL, kefal 45-50 TL.    
BAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜBAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bakmadan Geçme