Seydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldı

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Bir Türkü De Sen Söyle' Projesi kapsamında Seydikemer Kaymakamlığı Konferans Salonunda Ramazan Güngör Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlendi.

  • 399

Seydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldı

Düzenlenen yarışmaya Seydikemer Kaymakamı Sn. Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Abdullah Küçükbozbaş, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur ve protokol üyeleri ile idareciler, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Seydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldı

Müzik aracılığı ile halk kültürünün gelecek kuşaklara taşınmasını ve yaşatılmasını sağlamak, öğrencilere Türk Halk Müziği’ni  sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan proje kapsamında Ramazan Güngör Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışmasına ortaöğretim bazında üzere toplam 36 öğrenci katıldı.  Yarışmada ön elemeler sonucunda ise 9 öğrenci finale katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin Türk Halk Müziği’nin nadide eserlerini seslendirdiği yarışma sonucunda dereceler şu şekilde:
1. Ebru ERBAĞCI (Şehit Alper Seven AİHL)
2. Eylül Reyyan ÇAKIR (Seydikemer Anadolu Lisesi)
3. Esra ŞAHİN (Prof. Dr. Ayhan Önder ÇPAL)

Seydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldıDereceye giren öğrencilere ödüllerini Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker,  Seydikemer Belediye Başkan Vekili Abdullah Küçükbozbaş ve Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin verdi.   Program kapsamında Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur da "Denizin Dibinde Hatcam" adlı Türk Halk Müziği eserini seslendirdi. Egecan Türkoğlu, Emre Çikot, Mustafa Hakan Ünlü ve Nevin Turgut’a, jüri üyeleri arasında yer alan Güzin Cansu Ergin, Şevkat Güler ve Yavuz Taşman, proje yürütme kurulu üyesi Sinem Öner Çikot’a ve yarışmaya katılan finalist öğrencilere belgeleri takdim edilerek günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Proje kapsamında programın ödül sponsorluğunu ise Mustafa Zeytinci - 263 No’lu Seki Servis Kooperatifine ve Fethi Denizhan- Denizhan Taşımacılık yaptı.

Seydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldıSeydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldıSeydikemer'de 'Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması' yapıldı


 

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme