Ramazan Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini açıkladı. Ayrıca Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

  • 4660
Ramazan Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüsü salgını nedeniyle Muğla’nın da arasında bulunduğu Türkiye'nin 31 şehrinde, dördüncü kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 1-2-3 Mayıs'ı kapsayan yasak önümüzdeki haftadan itibaren Ramazan Bayramı'na kadar her cumartesi-pazar sürecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrasında korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması hakkında yeni bilgiler verdi.

Dördüncü kez uygulamaya konan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı;

-1 Mayıs saat 00.00’da başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 3 Mayıs saat 00.00’da sona erecek.

-Market ve bakkallar kısıtlamanın ilk gününde, 1 Mayıs Cuma saat 09.00-14.00 arasında açık olacak. Saat 14.00’ten sonra kepenk indirecek olan bakkal ve marketler 2-3 Mayıs tarihlerinde hizmet veremeyecek.

Ramazan Bayramının Arife ve 1. Günü Sokağa Çıkma Yasağı Var

Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma gününe denk gelen ve resmi tatil olan 1 Mayıs’ı 2-3 Mayıs’la birleştirerek 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan ettiklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar rutin olarak uygulanacağını açıkladı.

Bu karara göre önümüzdeki dört hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 1-2-3 Mayıs, 9-10 Mayıs, 16-17 Mayıs ile 23-24 Mayıs‘a denk gelen Ramazan Bayramı arifesi ve birinci gününde evden dışarı çıkmak mümkün olmayacak. 31 şehirde yaşayan vatandaşlar arife ve bayramın birinci gününü evinde geçirecek.

Bakmadan Geçme