Ramazan Ayında Beslenme İpuçları: Oruç, İftar, Sahur, 2024 Ramazan Ayı Nasıl Beslenmeliyiz?

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Uzun saatler aç kaldığımız, beslenme düzenimizin oldukça değiştiği bu dönemde dengeli beslenmek oldukça büyük önem taşıyor. Normal beslenme alışkanlıklarımızda bir öğünde alamadığımız besin ihtiyacını diğer öğünlerde karşılayabiliyoruz. Fakat Ramazan'da tek öğün beslenmeye geçince bu düzen biraz değişiyor. Bu durumdan dolayı Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan'da sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolü için 5 ipucu verdi.

  • 570

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz? sorusunu cevaplayan Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, “Sağlıklı beslenmek için mutlaka sahur yapmalıyız. Sahur menüsünde ise yumurta, peynir ve yeşillikler olması gerekiyor. Böyle yapılan bir sahur, gayet sağlıklı olacaktır. Peynir ve zeytin tüketiminde ürünlerin tuzsuz olmasına ise dikkat edilmesi gerekiyor. Gün içinde susatacağı için de börek, sucuk gibi ürünlerden uzak durulması gerekiyor. Tokluk süresini arttırmak için de yoğurt veya süt tüketirsek tokluk süresini uzatmış oluruz.

‘Su tüketimi çok önemli’
İftarda ise protein ve sebzeyi bir arada tüketmemiz gerekiyor. Örneğin köfte, tavuk, salata ve yoğurt gibii… İftar sonrasında ise yürüyüş yapmak sindirimi kolaylaştırmak için çok faydalı olacaktır. İftar sahur arasında ise ara öğün yapmak metabolizma için çok faydalı. Bu öğünde ise meyve veya kuru yemiş yemek çok faydalı olacaktır. Su tüketimine de çok dikkat etmeliyiz. Mineral kaynağı için de soda tüketmek iyi olacaktır. Böylece sağlıklı beslenmiş oluyoruz.”


Hem oruç tutup hem de kilo vermek isteyenler için 5 medde
Çorbadan sonra minimum 10 dakika ara vermek.
İftar sonrası yürüyüş yapmak. (Min. 40dk)
Çay, kahve tüketimini azaltıp bitki çayı tüketimini arttırmak.
Sahurda haşlanmış yumurta mutlaka tüketilmeli.
Tatlı yerine meyve ve kuru yemiş tüketmek
 

Bakmadan Geçme