Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı bu hafta sonunda da gerçekleşecek olan 3 günlük Sokağa Çıkma Kısıtlaması öncesi vatandaşlar sebze ve meyve alışverişi için pazara akın etti. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı, el dezenfektanlarının yer aldığı Salı Pazarı'nda vatandaşlar, eldivenlerle sebze ve meyvelerini seçerek alışveriş yaparken fiyatların geçen haftaya göre yüksek olması dikkat çekti.

  • 967
Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Salı Pazarı’nda Sokağa Çıkma Kısıtlaması öncesi yoğunluk yaşandı. Fethiye Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün aldığı tedbirlerle sosyal mesafe kurallarına uyum sağlanırken vatandaşların ve pazarcı esnafının büyük bir çoğunluğunun maskeli oldukları gözlendi. Sebze ve meyve fiyatlarının geçen haftaya göre az da olsa arttığı dikkat çekerken Domates 5-6 TL, Salatalık 4-5 TL, Kereviz 7 TL, Karnabahar tane 8 TL, Lahana tane 5 TL, Dolmalık Biber 8 TL, Taze Fasulye 5-6 TL, Yeşil Biber 5 TL, Bezelye 6 TL, Pırasa 5 TL, Bakla-Kabak 4 TL, Barbunya 20 TL, Ispanak 5 TL, Sarımsak 50-80 TL, Kuru Soğan 2,5 TL, Patates ise 4 TL den satıldı. Meyve fiyatlarında da yükselmenin gözlendiği pazarda Muz 13-15 TL, Yeşil Erik 15-20 TL, Çağla ve Kivi 15 TL, Çilek 10-15 TL, Limon 9 TL, Elma 4 TL, Portakal ise 3,5 TL den satıldı.

Vatandaşlar fiyat yüksekliğinden yakınırken Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra “Sebze ve meyvelerdeki fiyatlar stabil. Her zaman olduğu gibi sezonun makul olması gereken fiyatlar şeklinde seyrediyor. Ramazan dolayısıyla fiyatlarda belki yükseliş olabilir ihtimaline karşın herhangi bir yükseliş yok. Bazı ürünler de daha da ucuzluyor. Yeni çıkan mevsimlik turfanda ürünler var. Erik, malta, kayısı, barbunya fiyatları bu günlerde biraz yüksek olabilir. Önümüzdeki bir iki hafta içerisinde mevsim normallerine dönüp fiyatlar ucuzlayacaktır” diye konuştu.

Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk
Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk
Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk
Pazarda Kısıtlama Öncesi Yoğunluk

Bakmadan Geçme