• Haberler
  • Siyaset
  • Paspatur Esnafı Saatcı'nın Hazırladığı Projeyi Yeniden İstyor

Paspatur Esnafı Saatcı'nın Hazırladığı Projeyi Yeniden İstyor

Fethiye'nin tarihi Paspatur Çarşısında işyerileri olan esnaflar, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'dan daha önce Paspatur için hazırlanan projeyi hayata geçirmelerini istedi.

  • 2257

Seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri ile sürdüren İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, bu kapsamda Paspatur esnafı ile bir araya geldi. İngiltere Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman ve Gazeteci Işık Taban’ın da katıldığı esnaf buluşmasına, Saatcı’da meclis üyesi adaylarıyla geldi. Esnaf, tarihi Paspatur Çarşısı için Behçet Saatcı’nın belediye başkanlığı döneminde hazırladığı projenin yeniden gündeme alınması talebinde bulundu. Paspatur’da her işyerinin kendine göre iş yaptığından dert yanan esnaf, “Kimi tavanı şemsiye ile kapatıyor, kimi çadır kuruyor. Ortada bir karışıklık var. Bunun tek tip düzen hale getirilmesini talep ediyoruz.” diyerek taleplerini dile getirdi. 
Gazeteci Işık Taban Paspatur’un kurtarılması için hayata geçirilecek projenin bütçesinin yıllardır Fethiyelilerden toplanan Emlak Vergisi paylarından karşılanabileceğini açıkladı. Çarşının altından geçen kanalı yüzeye çıkararak suyun turizme kazandırılmasını da amaçlayan önceki projenin Paspatur’un imgelerini ortaya çıkaracağını söyleyen Işık Taban, “Yıllardır bizde Emlak Vergilerine ek olarak yüzde 10 pay alınıyor. Emlak vergilerinden alınan yüzde 10 pay kültürel ve doğal kaynakları koruma katkı payı var. Buradan projenin kaynağına ödenek sağlanabilir.” dedi.

 

Paspatur Esnafı Saatcı'nın Hazırladığı Projeyi Yeniden İstyor


Esnafın sorunlarını dinleyen ve daha önce hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için 31 Mart’ta kendisine yetki verilmesi gerektiğini açıklayan Behçet Saatcı, “Bu bir süreç. Sizler fedakarlık yapacaksınız. Belli bir süre kapalı kalmayı ve sıkıntı çekmeyi göze alacaksınız. Şuan gece kondu konumunda burası. Burayı derli toplu hale getirince herkes kazanacak. Ama önce 1 nisanı görelim. Size karşı bir şey yapamayız. Daha önce projeye karşı çıkanlar olduğu için projemiz hayata geçirilememişti.” İfadelerini kullandı.   


Fethiye Belediye Başkanı olduğu dönemde Behçet Saatcı tarafından hazırlanan projede; Fethiye’nin simgesi haline gelen ve ilçenin Fethiye’den ayrılamadığı efsanesi bulunan Paspatur suyu gün yüzüne çıkarılacaktı. Proje ile çarşının altından geçen kanalı yüzeye çıkararak suyun ışıklandırılarak denize ulaşması sağlanacaktı.


 

Bakmadan Geçme