Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavlarına 309 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sınav ve Belgelendirme Merkezi MEYBEM A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen 'İkinci el motorlu taşıt alım satım mesleki yeterlilik sınavlarına' 29-31 Ağustos tarihleri arasında 60, bugüne kadar toplam 309 kişi katıldı.

  • 1551

Fethiye’de yapılan sınavlar sırasında koronavirüs tedbirlerine büyük özen gösterildi. Sınavların iş sağlığı ve güvenliği ile mesleki konuları içeren yazılı aşaması FTSO binasında, araç alım-satım işlemlerin sorulduğu uygulama aşaması Auto Emin ve Nova Otomotiv’de gerçekleştirildi. 29-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) Sınavı’na 52, ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) Sınavı’na ise 8 kişi katıldı. Bu rakamlarla birlikte Fethiye’de ‘İkinci el motorlu taşıt alım satım mesleki yeterlilik sınavlarına’ katılanların toplamı 309’a ulaştı.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİ
13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyeti gösteren firma yetkilileri ile çalışanlarının ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaları zorunlu hale getirilmişti. Yönetmeliğe göre ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alan firma yetkililerinin, firmaları adına belediyeye başvuru yapıp gerekli şartları taşıdıklarını gösteren belge almaları ve sonrasında Ticaret İl Müdürlüğü’ne ‘Yetki Belgesi’ başvurusunda bulunmaları gerekiyor.


 

Bakmadan Geçme