• Haberler
  • Siyaset
  • Mehmet Alkım Denizaslanı, '13 ilçenin hepsinde iddialıyız'

Mehmet Alkım Denizaslanı, '13 ilçenin hepsinde iddialıyız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı'nın düzenlediği programa katılan CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, kendini tanıtarak yerel seçimler hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.

  • 849

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı'nın düzenlediği programa katılan CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, kendini tanıtarak yerel seçimler hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.

Programda konuşan Alkım Denizaslanı, “13 ilçenin hepsinde iddialıyız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı'nın düzenlediği programda yaklaşan yerel seçimler hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. Alkım Denizaslanı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olan belediyelerin yanına yeni belediyeler ekleyeceklerinin altını çizdi.

“CHP, 100 yıllık gelenekleri olan ve kültürü olan bir partidir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, "6 aylık uzun bir kongre süreci geçirdik, Haziran ayında başlayan bir delege seçimlerinden bu yana 6 ayın sonunda kongre kurultay sürecini Cumhuriyet Halk Partisi geçtiğimiz hafta sonunda tamamlamıştır. 

6 aylık geçen süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ni diğer partilerden ayıran pek çok özellik göz önünde gözükmüştür. Bunların en temeli, Cumhuriyet Halk Partisi; genel başkanını dahi değiştirebilen demokrasi kültürüne sahip bir partidir.  Cumhuriyet Halk Partisi; kadrolarında değişiklik yapabilen, 100 yıllık gelenekleri olan ve kültürü olan bir partidir. 
Bunu hepimiz 3 gün önce canlı olarak yaşadık, bu tarihi ana hep birlikte şahitlik ettik. Bu dönem Muğla’mız nezdinde konuşmam gerekirse, Muğla bu dönem Türkiye siyasetinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin karar mercilerinde siyaseten çok güçlü bir şekilde çıkmıştır. 
Şimdi bazı yerlerde şöyle söyleniyor, “Parti meclisine genç birisi girdi.” Cumhuriyet olarak bilmenizi isterim, benim temel özelliğim genç olmam değil gençlik kollarının mutfağından yetişmiş olmamdır. Partide bu basamakları emek vererek tırmanmış olmamdır. 

“Sokağın sesi olacağız dedik”
Süreç bittiğinden beri her gün arayan insanlara hep şunu söylerim; biz burada hiç kimsenin siyaseten bir üstü veya yargı dağıtıcı, bir makam için veya bir sıfatın esiri olmak için bu makamlara gelmedik. Biz bu yola çıkarken örgütümüzün temsilcisi, sokağın sesi olacağız dedik. 

“Sizlerle beraber o mücadeleyi ve o emeği verdim”
Bu inançla yola çıktık. Bugün hepinizin huzurunda bir kere daha tekrarlamak isterim ki; Türkiye’nin her yerindeki il başkanlığımızın, ilçe başkanlığımızın, kadın kollarımızın ama özellikle gençlik kollarının emrinde bir parti meclis üyesi vardır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin. Özellikle üstüne basmak isterim, nedenini soracak olursanız siyasette damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. 12 yıllık bir geçmişim var Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Evet, 27 yaşındayım ama lise komisyonlarıyla başladım, sizlerle beraber bayrak astım, sizlerle beraber partimin tuvaletlerini temizledim, sizlerle beraber o mücadeleyi ve o emeği verdim.  Bu emeğin karşılığında da bakınız ki 27 yaşında bir kardeşinizi Cumhuriyet Halk Partisi, parti meclisine layık ve uygun görüp seçebiliyor. Bu benim için hayatımda aldığım en onurlu, en anlamlı görev. Muğla özelinde şunu söylemek isterim; biz Muğla’da yerel seçimde kesinlikle yüzde 36’ya razı değiliz, yüzde 38’i de kabul etmiyoruz. 

“13 ilçenin 31’ünde iddialı olacağız”
Biz Cumhuriyet Halk Partisi, Muğla’da her zaman varlığını, gücünü, iddiasını az önce il başkanımın söylediği gibi 13 ilçenin 13’ünde de iddia koyacağız, bunun yanında büyükşehir belediyesini de koyacağız ve rakiplerimizin üstünde yani böyle kafa kafaya, 20 bin- 30 bin farkla başa baş bir sonuç değil, Cumhuriyet Halk Partili seçmene ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olan belediyelerin yanına yeni belediyeler katacağız.
Siyasette iddiamız budur. Yeni bir dönem başlıyor, Genel Başkanımız Özgür Bey seçildikten sonra toplumda umudun derecesi yükselmiştir. Elimizdeki mevcut belediyeleri koruyup, yenilerini ekleyeceğiz. Manisa’yı alacağız, Konya’yı alacağız, Bursa’yı alacağız. Siyaset iddia işidir. İnsana, kadına, gençliğe, hayvana, hukuka ve hiçbir şeye saygı duymayan bu iktidarla mücadelemiz asla bitmeyecek. Öncelikle hedefimiz 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler akabinde de 2028 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimidir. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız, en ufak bir şüphe duymuyorum.”

Bakmadan Geçme