Çocuklar Bilimle Buluştu

Cumhuriyet'in 100. yılını bilimle de kutlayan Marmaris Belediyesi'nin düzenlediği bilim şenliğinde yüzlerce öğrenci bilimin renkli dünyası ile tanıştı.

  • 613
Çocuklar Bilimle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Sizleri bilimle, sporla, sanatla buluşturmak bizim en önemli görevimiz” diye konuştu.

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Marmaris’te ilk kez düzenlenen Bilim Şenliği, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda başladı. Üç gün sürecek ‘Bilimin Işığında Marmaris Bilim Şenliği’nde öğrenciler çeşitli atölyelerde bilimin renkli dünyası ile tanışıyor. Bilim Şenliği Destekleme Programı çerçevesinde, Marmaris Belediyesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Müze Müdürlüğü, Marmaris Ticaret Odası, Marmaris İlçe Halk Kütüphanesi’nin de proje paydaşlarından olduğu şenlik ‘Cumhuriyetimiz 100. Yılında Bilimin Işığında Marmaris’ başladı.

Bilim parkının arka sokağına kurulan 3 Boyutlu Düşünme Atölyesi, Mikroskobik Gözlem Atölyesi, Mobil Uygulamalar Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Gölge Tiyatrosu Atölyesi, Mühendislik Atölyesi gibi 53 farklı atölyede rehber öğretmenler eşliğinde deneyler yapan öğrenciler bilimin renkli dünyası ile tanıştı. 795 etkinliğin yer aldığı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurettin Şahin, Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver, Prof. Dr. Emine Çil, Doç. Dr. Gökhan Güven, Dr. Güray Ünver ve Doç. Dr. Hakan Işık’la da bilim söyleşilerinin gerçekleştirileceğe şenlik 28 Nisan Cuma ve 29 Nisan Cumartesi günü de devam edecek.

İnternet üzerinden 7320 öğrencinin kayıt yaptırdığı şenliğin açılışına Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, çocuklar, eğitimciler ve veliler katıldı. Tek tek atölyeleri dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Başkan Oktay, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri bilimle, sporla, sanatla buluşturmak bizim en önemli görevimiz. Bu şenlikte de bilimin renkli dünyası sizinle Merakınızın her zaman yüksek, öğrenme hevesinizin sürekli olmasını diliyorum” dedi. Bu yıl Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlandığına dikkat çeken Oktay, “Yıl boyunca etkinliklerimiz olacak. Bu şenlik de kutlamalarımızın bir parçası. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da çok büyük kutlamalarımız olacak” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme