Afete hazır öğrenciler yetiştiriliyor

Fethiye'de hayata geçirilen 'Okulda Afete Hazır Gençler Projesi'nin ilk bölümünde lise düzeyinde 79 öğrenciye 36 saatlik teorik ve uygulamalı arama kurtarma eğitimi verildi. Öğrenciler uygulamalı eğitimlerle iplerle iniş ve tırmanma eğitimleri de aldılar.

  • 584

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi’nin de (MAG-AME) destek verdiği proje ile afetlere hazır gençler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve MAG-AME üyesi olan Fatih Köse’nin hazırladığı, İnşaat Teknolojileri Alan Şefi Dursun Ali Eskici’nin de eğitimler verdiği projede; Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gönüllü olan 79 öğrenci 36 Saatlik Hafif Düzey Arama Kurtarma Eğitimi aldı.


Proje sonunda okullar bölgesinde gönüllülük esasına dayalı, yerel ölçekli afetlere müdahale ve imkan kabiliyetinin yaratılması ve özellikle deprem gibi büyük ölçekli afetlerde yeterli eğitimi almış̧, gerekli ekipmanlarla donatılmış̧ gönüllülerden oluşan ekiplerin yapacağı yerinde müdahaleler ile önemli can ve mal kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. 


Öğrenciler okulda 5 gün süren teorik eğitim alırken 6.gün Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Afet Koordinasyon Eğitim Merkezinde (AKOM) Uygulamalı olarak enkazda hafif arama kurtarma ve intikal ile uygulamalı yangın söndürme eğitimi, 7.gün ise uygulamalı olarak doğada intikal, ip istasyonu kurulması, iple iniş ve tırmanma eğitimleri aldılar. 


Okul bölgesinde ekipmanlar hazır olacak
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ nın destekleri ile okul yerleşkesi içerisine bir konteyner yerleştirilerek, Hafif Düzey Arama ve Kurtarma Ekibinin ihtiyaç duyacağı ekipmanlar ile donatılacağı öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme