• Haberler
  • Güncel
  • Köktener 'Gazetecilerin haber alma ve yayma özgürlüğü engellenemez'

Köktener 'Gazetecilerin haber alma ve yayma özgürlüğü engellenemez'

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Fethiye'de düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinin final müsabakasında rakibinin elini kaldırarak güreşten çekilen ve daha sonra seyirci ile tartışan İsmail Balaban ile o anları kayda alan Gazeteci Emrullah Gök'e çektiği görüntüleri zorla sildirmesi üzerine kınama Mesajı Yayımladı. 

  • 670

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Fethiye’de düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinin final müsabakasında rakibinin elini kaldırarak güreşten çekilen ve daha sonra seyirci ile tartışan İsmail Balaban ile o anları kayda alan Gazeteci Emrullah Gök’e çektiği görüntüleri zorla sildirmesi üzerine kınama Mesajı Yayımladı. 

Seda Köktener, kınıma mesajında “Gazetecilerin haber alma ve haber yayma özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır” dedi.

Köktener açıklamasına şöyle devam etti:
“SED Medya Bünyesinde www.gercekfethiye.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü aynı zamanda dernek üyemiz Emrullah Gök’e yapılan saldırıyı kınıyorum. Fethiye’de düzenlenen güreş organizasyonunda rakibine sinirlenen ve güreşten çekilen, ardından seyircilerle tartışan İsmail Balaban, o anları kayda aldığı sırada Emrullah Gök’ün yakasına yapışıp zorla görüntüleri sildirmesi gazetecilerin haber alma ve yayma özgürlüğüne açıkça bir saldırıdır ve ayaklar altına alınmıştır. Olayla ilgili gerekli girişimlerde bulunarak konunun takipçisi olacağımız paylaşarak meslektaşımız Emrullah’a yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme