Kız Kumu Efsanesi

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesinde bulunan ve hakkındaki efsanelerle tanınan Kızkumu tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

  • 3709
Kız Kumu Efsanesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen ve bölgeye gelen tatilciler deniz üzerinde yürümek amacıyla Kızkumu'na akın ettiler. Kalabalık nedeniyle tatilciler deniz üzerinde yürümek için sıraya girmeleri ilginç görüntülere neden oldu.

Kıyıdan denize doğru uzanan 3 metre eninde, 600 metre uzunluğundaki sığ şeritte yürümek isteyenler özellikle yaz aylarında bölgede yoğunluğa sebep oluyor. Bu doğal durumundan dolayı şerit üzerinde bulunanlar uzaktan bakıldığında, denizin üstünde yürüyormuş gibi görünüyor.  Deniz üzerinde yürüme' keyfini yaşamak için her yıl ortalama 300 bine yakın yerli ve yabancı turist Kızkumu'na akın ediyor. Efsanesiyle de ünlü sahilin Kurban Bayramı tatili süresince de ilçenin en uğrak alanlarından birisi oldu.

Kız kumu efsanesi
Efsaneye göre Bybassos Kralı'nın kızı güzel prenses ile bir balıkçı birbirlerine aşık olurlar. Kız geceleri sahile çıkıp kandille balıkçıya işaret verir ve balıkçı da karşı kıyıdan sandalıyla gelerek buluşurlar. Kral bunu zaman içerisinde öğrenir ve bir gece kızını takip ettirerek balıkçının denizden geldiğini, kızının kumsalda onu beklediğini, beklediği yeri de elindeki bir ışıkla balıkçıya haber verdiğini öğrenir. Kral askerlerine kızını kumsalda yakalayıp elindeki ışığı almalarını ve balıkçıya işaret vererek yakalamalarını emreder. Denilen yapılır. Balıkçı karşı kıyıdan ışığı gördüğü anda kayığına biner ve kürek çekmeye başlar. Kız askerlerin elinden kurtulup denizin ortasındaki delikanlıya doğru koşmaya başladığı anda bir mucize gerçekleşir ve kızın her adım attığı deniz suyu anında kumsala dönüşür. Arkadan koşan askerlerin üzerlerindeki ağırlık ise onları suya batırmaktadır. O sırada asker ok ve yayına sarılır. Amacı delikanlıyı vurmaktır ama ok kıza saplanır. Efsaneye göre, kumların rengi kızın kanıyla kırmızıya dönüşür. Delikanlı okla öldürülen prensesi alıp kayığıyla ortadan kaybolur ve bir daha ikisini de gören olmaz.

Bakmadan Geçme