KDV'NİN YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLMESİ TURİZMCİLERİ SEVİNDİRDİ 

Konaklama vergisinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi ve kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesi otel sahiplerini ve işletmecileri sevindirdi. Fethiyeli turizmciler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a turizmcilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler. 

  • 1715
KDV'NİN YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLMESİ TURİZMCİLERİ SEVİNDİRDİ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konaklama vergisinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi ve kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesi otel sahiplerini ve işletmecileri sevindirdi. Fethiyeli turizmciler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a; turizmcilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler. 

Pandemi nedeniyle turizm sektöründe Katma Değer Vergisi’nin yüzde 1’e indirilmesi, kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesi turizmcilere çifte bayram yaşattı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, “Konaklama vergisinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi, doluluk sorunu yaşayan otelcimize önemli destek olmuştur. Otelini açan işverene SGK prim desteğinin sağlanması, açamayan işletmeler için de kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesi hükümetimizin biz turizmcilere bayram hediyesi olmuştur. Turizmcilere yaptığı desteklerden dolayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

    
 

Bakmadan Geçme