Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu

FRT TV ekranlarında, Arzu Sipahi'nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor. Bu haftaki konu İncirköy Mahallesinin sorunları.

  • 1851
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu hafta Fethiye’nin İncirköy Mahalle sakinlerinin sorunları ve talepleri konuşuldu. Mahalledeki eksikleri ve yapılması gereken noktaları halkımıza soran program yapımcısı Arzu Sipahi; birbirinden farklı görüş ve düşüncelerini Halkın Gündemi programında izleyenlere aktarıyor. Bu hafta gerçekleştirilen röportajlar ve halkın görüşleri…

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YETERSİZ
Alt yapının olamamasını ve çevre temizliğinin yeterli derecede yapılmadığını dile getiren Mahalle sakinlerinden Hasan Uysal, “ 58 yaşındayım bu köyde yaşıyorum halkın memur kısmı var, tütün olurdu tütün de yasaklanıp kalkınca milletin geçimi yavaşladı. Köyün sorunu olarak birincisi şu dereler altyapısı yok, komşular rahatsız oluyor altyapısı olmadığından dolayı kokuyor. Aslında çok kolay arıtma yapmış olsalar köyün altına, herkesin lavabosu bağlansa, biraz su salınmış olsa o pisliğide götürmüş olur köy temizlenir, çok pahalı bir şey de değil yani. Çöp arabası ancak merkezdeki ana yol var ana yola kadar giriyor, girmeyenler bağalara bahçelere, aralara atıyorlar getirende burada yığıyor. İlaçlama olmuyor ilaçlamaya gelenler bir kaç yere sıkıp gidiyorlar, en küçük bir hayvan ölüsü bile günlerce insanları rahatsız ediyor. Kurak bir yer olunca millet buğday arpa gibi bitkiler ekiyor, yeni yeni ada çayı ve kekik üzerine gidiyorlar alıcısı pek olmadığından 2 tane tüccar mesela 2000-3000 metre yeri 150-300 liraya alıp geçiyorlar halkda bundan muzdarip şimdi aroma bitki yapıyorlar ama alıcısı yok, yüksek yerlerde zeytin oluyor bir sene oluyor bir sene olmuyor, yollar dar bir hastan olsa yolda ki aracı çekmek için adamı bulup çağırman gerek, bilinçsizce park yapılıyor park alanı istiyoruz. Dolmuş seferleri incirköy'de yetersiz. 65 yaş üstü ücretsiz bindiği için ve özürlü insanları dolmuş almıyor görse bile durmuyor. Yoldan geçen özel arabaları durdurmaya çalışıyorsun 60-70 arabadan biri durarsa anca öyle yolculuk yapabiliyoruz mağduruz yani” dedi. 

İNTERNET VE TELEFONLAR ÇEKMİYOR
Bölgede hiçbir şekilde internet ve telefonların çekmediğini vurgulayan mahalle sakinlerinden Rahmi Oluş, “İncirköyün sorunu hiç bir altyapının bakılmaması, iş yerimize internet bağlantısı kurmaya çalışıyoruz ama hiç bir şekilde kuramıyoruz. İnsanlarla, çevremizle yapılacak işleri internet ile yapmaya şansımız olmuyor. E-devlete girebilmek için, Sağlık Bakanlığından randevu alabilmek için 50 metre 100 metre elimizde telefonlarla yürüyüp şebeke arıyoruz. Fethiye gibi yere insanlar tatil yapmaya geliyor ama en büyük sorunlarla karşılaşacaklarını bilmiyor, insanların bu mağduriyetini gidermeleri lazım şimdilik başka sorun yok” ifadelerini kullandı.

İNCİRKÖY’DE OTOPARK YETERSİZ
Bir çok sorunu dile getiren Mustafa Uysal, “Birincisi otopark sorunu, ikincisi telefonlar çekmiyor millet hep cep telefonlarına yöneldiği için hiç bir hattın çekmiyor, belirli kesimlerde çekiyor belirli kesimlerde çekmiyor bir kaç kez iletmemize rağmen bir girişimde bulunulmadı” şeklinde konuştu. 


65 YAŞ DOLMUŞA BİNME YASAĞI MAHALLE SAKİNLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Ulaşımda sorun yaşadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Elif Kaya, “Fethiye’ye doktor için çok gidiyorum hiç bir dolmuş almıyor 66 yaşına olduğum için. Yanımda beyim var ama ilgilenmiyor dünyadan bir haber çocuklarım var çalışıyor ondan gidemiyorum” dedi.

İNCİRKÖYÜN EN BÜYÜK SORUNU SULAMA SUYU
İncirköy Mahallesinin sulama suyunun yetersizliğine dikkat çeken Salih Orhan, “incirköyün en büyük sorunu sulama suyu ve yollar, kanalizasyon sorunu zaten başlı başına bir olaydı geçtiğimiz 15-17 yıl önce müracaat edilmişti tabi o muhtar vazgeçti öteki gelen muhtarlar arkasını aramadı. Olursa kanalizasyon işi Fethiye’nin köyleri içerisinde ilk olur zaten kanalizasyon işi zor bir şey değil. İkinci sorunda sulama suyu içme suyumuz belli bir zamana kadar yeterliydi. Sulama suyu olduğu zaman bizde kimse işsiz kalmaz yeşillik dersen Fethiye’yi beslediği gibi dışarıda ki illere bile yeşillik satabiliriz, üst tarafımızda Nif köyü var oranın sulama suyu var fakat bunlar 4 aylık bir periyotta yeşillik yetiştiriyorlar ama incirköy'de 12 ay yeşillik yetiştirme potansiyeli var” ifadelerini kullandı.

NÜFUS ARTTIKÇA SORUNLARDA ARTIYOR
Nüfusun yoğunluğundan dolayı doğan sorunlara dikkat çeken mahalle sakinlerinden Mehmet Uçar, “İncirköyde köyümüzün halkı 400 hane ise bundan bir 100 tane falan yerleşim oldu bunlar hep tarım arazilerine gitti. Bu köyün bir taraflarının yerleşime açılmasını istiyorum. Bu şekilde devam ederse tarım araziside kalmayacak insanlar satacaklar. Su sorunu var büyük bir sorun su sorunu, bir de köyümüzün sokakları çok dar, bizim köyümüze zaten içme suyu yetmiyor bir de yabancılar geldi ona da yetmeyecek sürekli problem” şeklinde konuştu.

HİZMET YETERLİ DEĞİL
İncirköy Mahallesine yeteri derecede hizmet gelmediğini vurgulayan Mehmet aydın, “Hizmet yeterli değil sorunumuz çok mesela ilk olarak çoğu kişi derelere çöp atıyor. Daha çok sorunumuz var evler yıkılıyor onların restorasyon yapılması gerek” dedi.

DERE SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Mahalledeki derelerin kötü durumda olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Nevzat karpuz, “Hizmet yeterli değil, dere sorunu, su sorunu, yol sorunu var yerleşim alanlarında sorun var mesela adam ev yaptırıyor su verilemiyor” ifadelerini kullandı.

MAHALLE KAHVESİ YENİLENSİN
Mahalle sakinlerinin tek kahvehanesinin kötü durumda olduğunu dile getiren Murat önder şahin, “Hizmet gelmiyor. En büyük sorunumuz sulama suyu sorunumuz ondan sonra dere sorunumuz, kahve sorunumuz, içeri girip görün kahvenin halini, derelere bakın hizmet yok. Sorunlarımızın başında gelen en büyük sorun sulama suyu” dedi. (ARZU SİPAHİ)

Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu
Halkın Gündemi'nde İncirköy'ün sorunları konuşuldu

Bakmadan Geçme