HALKIN ALIM GÜCÜ VARMI?

Enflasyonun her geçen gün artmasıyla birlikte zamların da ardı arkası kesilmiyor. Her hafta artan fiyatlar günümüzde bir ürünü almak için vatandaşı iki kez düşündürüyor. İngiltere'de yaşayan ve Fethiye'ye 3 gün tatile geldiğini söyleyen Mustafa Mert, Salı Pazarı'nda ürün fiyatlarını değerlendirdi.

  • 1410
HALKIN ALIM GÜCÜ VARMI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşı Mustafa Mert, her hafta kurulan Salı Pazarı’nda meyve sebze alış verişi yaptı. Fiyatlar karşısında şok olan Mert,’’ Türk halkına üzülüyorum. Orada cennette yaşıyormuşum gibi geliyor’’ ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ALAN BİR KİŞİ BU FİYATLARLA EVİNE ALIŞ VERİŞ YAPAMIYORDUR
Fiyatların çok pahalı olduğunu söyleyen Murat Mert, “Ben İngiltere’den gelmeme ve Poundun çok yüksek olmasına rağmen Türk halkının alım gücü olduğuna inanmıyorum. Asgari ücret alan bir kişi bu fiyatlarla evine alış veriş yapamıyordur. Dün marketten alış veriş yaptım domatesin kilosu 21 liraydı. Marketler daha pahalı. Marketler boş inanlar giremiyor” dedi.

İNGİLTERE’DE ALIM GÜCÜMÜZ ÇOK YÜKSEK
İngiltere’de alım gücünün yüksek olduğunu söyleyen Mert, “Şuan ki Pazar alışverişim yaklaşık 282 lira tuttu. Bu alış verişi İngiltere’de yapsaydım Türk parası olarak aynı tutardı fakat bizim orda alım gücümüz yüksek. Orda kazandığımız para buraya göre çok fazla olduğu için bizim için çerez parası gibi geliyor. Bu yüzden burada bu kadar çok alış veriş yapabiliyorum. Buraya 3 günlük tatile geldim. Fiyatlar Türkiye’de çok sıkıntılı. Türk halkına üzülüyorum. Orada cennette yaşıyormuşum gibi geliyor. Orada televizyondan izlediğimiz kadarıyla biliyoruz fakat buraya gelince durumu anlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme