Gökkuşağı Fethiye'de gökyüzünü renklendirdi

Fethiye'de yağan yağmurla ortaya çıkan gökkuşağı renkli görüntüler oluşturdu.

  • 591

Fethiye'de yağmur ve güneş sonrası çıkan gökkuşağı, gökyüzünde renk cümbüşü oluşturdu. İlçenin farklı noktasından görülebilen ve 15 dakika kadar gökyüzünde kalan gökkuşağını vatandaşlar cep telefonları ile görüntüledi. Gökkuşağı renkleri ile izleyenleri ve görenleri mest etti.

Gökkuşağı Fethiye'de gökyüzünü renklendirdi


GÖKKUŞAĞI RENKLERİ NASIL OLUŞUR?

Işık birçok renkten oluşur. Bir prizmayı tutup içine ışığı yansıtırsanız bunu kendiniz görebilirsiniz. Gökkuşağı, prizma metaforuna benzer şekilde çalışır. Ancak kırılma, dağılma ve yansıma gibi belirli süreçlerin gerçekleşmesini gerektiren meteorolojik bir olgudur. Gökkuşağı oluştuğunda, güneş ışığı yağmur damlalarına belirli bir açıyla çarpmalıdır. Eğer oluşmazsa, ark görünemez. Gökkuşaklarının genellikle öğleden sonra veya şafakta ortaya çıkmasının nedeni budur.


 Güneş ışınları yağmur damlacıkları ile temas ettiğinde güneş ışığı yansır. Ardından, yansıma yasası bir cam pencereden baktığınızda olduğu gibi hareket etmeye başlar; kendi yüzünüzü görmenin yanı sıra onun içini de görebilirsiniz. Pencere, tıpkı su gibi ışığı hem yansıtabilir hem de iletebilir. Bir miktar ışık hava ve su tabakasını geçer ve yavaşlamaya başlar. Hava sudan daha az yoğun olduğu için oluşur. Hız azalmasına kırılma denir, çünkü ışıkta bükülmüş bir açı oluşturur, bu nedenle gökkuşakları bir yay şeklindedir.
 

Bakmadan Geçme