Gece sıcaklığı epilepsi nöbetlerini tetikleyebilir
Aşırı sıcaklıkların beyne ek yük bindirerek nörolojik hastalıkların semptomplarını artırabileceğini söyleyen Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, 'Gece sıcaklıklarının yükselmesi, uyku kalitesini etkileyerek epilepsi hastalarında nöbetleri tetikleyebilir' dedi.
İngiltere’de bir Nöroloji Enstitüsünde yapılan bir araştırma, İklim değişikliğiyle artan sıcak hava dalgasının epilepsi, felç, ensefalit, multipl skleroz(MS) migren ve demans gibi birçok nörolojik rahatsızlığı tetiklediği bildirildi.
Sıcak hava dalgalarının beyin üzerindeki etkilerini araştıran çalışmada; inme, migren, Alzheimer, menenjit, epilepsi ve multipl sklerozun (MS) yanı sıra anksiyete, depresyon, şizofreni ve diğer psikiyatrik bozuklukları da içeren 19 farklı sinir sistemi hastalığını incelendi.
WhatsApp İhbar Hattı
0530 898 92 56
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Bakmadan Geçme
Meteoroloji Uyardı: 3 Kasım Pazartesi Muğla’da Hava Nasıl Olacak?
Türkiye spor turizminde vites yükseltiyor: Küresel vizyon, yerli hamle
Kasım’da Balayı Tatili Planlamak İçin 5 Neden
Fethiye Çalış Plajı’nda Kasım Sıcağı: Güneşli Havayı Fırsat Bilenler Sahile Akın Etti
Bodrum'a iki kruvaziyerle 1853 yolcu geldi
Fethiyespor, İzmir deplasmanında mağlup: 2-1