FTSO'da turizm sektöründe müşteri memnuniyeti eğitimi verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) düzenlediği Turizm Sektöründe Müşteri Memnuniyeti eğitimine 30 kişi katıldı. 

  • 704

Turizm sezonu öncesi FTSO Likya salonunda 8 Nisan 2023 Cumartesi günü düzenlenen “Turizm Sektöründe Müşteri Memnuniyeti “eğitimine yoğun ilgi oldu. EVO Akademi eğitmeni Serkan Öcal tarafından verilen sabah saat 10.00’da başlayan ve saat 17.00’ye kadar süren eğitime Oda üyesi firma sahipleri ve çalışanı 30 kişi katıldı. 

Uygulamalı eğitimde Fethiye’nin tercih edilme sebepleri irdelenerek, grup çalışmalarıyla Fethiye’nin swot analizi çıkarıldı. Katılımcıların deneyimlerini de paylaştığı interaktif eğitim kapsamında turizm sektöründe “Yıllar içinde değişen istek ve beklentiler neler? Bu taleplere cevap verilebilmesi için neler yapılması gerekiyor? Misafirlerin hangi ihtiyaçları karşılanıyor?” sorularının yanıtları arandı. 
Rekabetin güçlü olduğu turizm sektöründe müşteri memnuniyetinin önemine vurgu yapan eğitmeni Serkan Öcal, “Günümüzde rekabetin kıyasıya yaşandığı turizm sektöründeki işletmeler, kârlılıklarını ve hatta varlıklarını koruyabilmek için müşteri merkezli olmak; işletmenin tasarımından, satışa kadar olan her fonksiyonunda misafirlerinin istek, ihtiyaç ve beklentilerini ön plana alarak, onları işletmenin bir parçası hatta bazı durumlarda en üst otoritesi olarak görmelidir.” dedi. 
Serkan Öcal, katılımcılardan gelen soruları tek tek yanıtlayarak ve örneklerle süreçlerin nasıl yürütülmesi gerektiğini anlattı. 


 

Bakmadan Geçme