FETHİYELİ KADINLAR EMİNE BULUT İÇİN TOPLANDI

Küçük kızının gözleri önünde boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut için Fethiye'de de kadınlar da bir araya geldi. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği'nin çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, kadına şiddetin bir an önce önlenmesi için tedbir alınmasını istediler.

  • 1773
FETHİYELİ KADINLAR EMİNE BULUT İÇİN TOPLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fethiye’de Belediye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar Emine Bulut’un öldürülmesine tepki gösterdiler. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısı ile bir araya gelen kadınlar “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Ölmek değil yaşamak istiyoruz” sloganları atarken; “Ölmek değil yaşamak istiyoruz” ve “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişleri açtılar. Fethiye Belediye Meclis Üyelerinden Devrim Öztürk’ün de katıldığı basın açıklamasında değişik parti ve sivil toplum kuruluşlarından kadınlar yer aldı.

 

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Avukat Okşan Palabıyıkoğlu Aksoy tarafından yapılan basın açıklamasında cinayete kurban giden kadınlar hakkında bilgi verilip, “Bu yıl bugüne kadar 230 kadın erkek şiddeti sebebiyle öldürüldü. Neredeyse her gün bir kız kardeşimizi kaybediyoruz. Bizler sorumluları biliyoruz. Erkek vuruyor devlet koruyor. Emine Bulut, Tuğba Erkol ve nice kız kardeşimizin faili bellidir. Kız kardeşlerimiz devlet onları koruyamadığı için öldü. Yürürlükte olmasına rağmen uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’ni kadınlara fazla gören zihniyet sebebiyle öldü” dedi.

 

Aksoy, “Kız kardeşlerimiz katillere haksız tahrik indirimi yapılsın diye mahkeme salonlarında namusları sorgulandığı için öldü. İki dirhem bir çekirdek giyinip, el pençe divan yargıç karşına çıkan katillere verilen iyi hal indirimi sebebiyle öldü. Kadına düşman politikalar ve uzantısı zihniyet sebebiyle öldü. Kadına yönelik şiddet sadece cezaların arttırılması ile sonlandırılamaz. Devlet koruması altındaki kadınların sokak ortasında öldürülmesi, kadın ve çocukların korunmasına yönelik uygulamaya konmuş yasanın uygulanamadığını göstermektedir. Ne acıdır ki, kadınların kazanımı olan ilgili yasa ve İstanbul Sözleşmesi tam da bugünlerde ‘Yuva yıktığı’ gerekçesiyle iktidar tarafından sistemli bir şekilde tartışmaya açılmıştır. Yine bugünler de kadının nafaka hakkına göz dikilerek, asılsız bir kampanya başlatılmıştır. Kadının kazanılmış haklarına yapılan bu açık saldırılar, açık ki kadın hareketini ve kadını itibarsızlaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Daha fazla ölmeyeceğiz. Burada toplanmış Fethiyeli kadınlar olarak ‘Anne ölme diyen’ bütün çocukların çığlığı olacağımızı, söke söke aldığımız haklarımızı gasp etmeye çalışanlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı. 

 

Fethiye Belediye Meclis Üyesi Devrim Öztürk de, “Kadınlara, tüm canlılara yapılan her türlü şiddeti kabul etmiyor; bir an önce bu şiddetlerin önlenmesini istiyoruz” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme