FETHİYE BİREY OKULLARI'NDAN ANLAMLI ETKİNLİK

Fethiye Birey Eğitim Kurumları son günlerde sıkça gündeme gelen kadın cinayetlerine dikkat çekmek için anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Düzenlenen programda öğrenciler konuyla ilgili bir de afiş hazırladı.

  • 5867
FETHİYE BİREY OKULLARI'NDAN ANLAMLI ETKİNLİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin yer aldığı basın açıklamasında Fethiye Birey Eğitimleri Kurucusu Şerif Özdemir, Genel Müdür Denizhan Obuz, Genel Koordinatör Gülbeyaz Kargı, Kurum Müdürü Ferhat Yellice ve Kurum Psikoloğu Sıla Ömeroğlu katıldılar. Açıklamada bu vahşetin durması adına herkesin elini taşın altına sokması gerektiği vurgulandı. Kurum yetkilileri amaçlarının ruh sağlığı yerinde bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade etti.

 

YELLİCE, “KADINA KARŞI ŞİDDET İNSAN HAKLARI İHLALİDİR”

Kurum Müdürü Ferhat Yellice yaptığı açıklamada, “Kadına karşı şiddet; bir insan hakları ihlali ve suçudur. Hem yasada hem de yasaların uygulanmasında kadınlara karşı ayrımcılığın ve kadınlarla erkekler arasında süregiden eşitsizliklerin sonucudur” dedi.

 

ÖMEROĞLU, “HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI!”

Kurum Psikoloğu Sıla Ömeroğlu açıklamasında, “Şiddet piramidinin en tepesinde kadın cinayetleri; aşağıya doğru doğru cinsel, fiziksel ve sözsel şiddet, mağduru suçlama, ayrımcılık, nesneleştirme, katı geleneksel roller tabanda ise ırkçı, cinsiyetçi, homofobik, transfobik nefret dolu aşağılayıcı dil ve şakalar yer almaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kampanyaların, okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik eğilimlerin ekonomik güçlendirme ve gelir desteği gibi girişimlerin şiddeti engellediğine dair kanıtlar her geçen gün daha artıyor.  Kadına şiddeti, istismarı, kadın cinayetlerini durduracak ne varsa herkes elini taşın altına koymalı! Birey Eğitim Kurumları olarak en büyük amacımız ruh sağlığı yerinde bir nesil yetiştirmek, bugünün çocukları yarının yetişkinleri olacak tüm çocuklarımızı eğitmek boynumuzun borcu” diye konuştu.  

Bakmadan Geçme