• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'den Elazığ'a Giden Terapist, Depremzedelere Destek Oluyor

Fethiye'den Elazığ'a Giden Terapist, Depremzedelere Destek Oluyor

Fethiye'de görev yapan Uzman Psikolog /Psikoterapist Özge Koçak, 24 Ocak Elazığ'da meydana gelen depremin ardından depremzedelere ve yakınlarına destek olabilmek için bölgeye gitti. Deprem bölgesinden yüzlerce kişiye dokunan Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Burada yıkık dökük, perişan durumları paylaşmak için değil umudu aşılamak için geldik' ifadelerini kullandı.

  • 1953
Fethiye'den Elazığ'a Giden Terapist, Depremzedelere Destek Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hülya Kulalı

Fethiye’de görev yapan Uzman Psikolog /Psikoterapist Özge Koçak, 24 Ocak Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremzedelere ve yakınlarına destek olabilmek için bölgeye gitti. Deprem bölgesinden yüzlerce kişiye dokunan Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burada yıkık dökük, perişan durumları paylaşmak için değil umudu aşılamak için geldik” ifadelerini kullandı.

Marmara depreminin ardından İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki terapistlerin bir araya gelerek kurduğu Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Derneği (EMDR) Travma İyileştirme Grubu, afetlerden ve terör saldırılarından etkilenen kişilere psikolojik destek sağladı. "Gönüllü terapistler her zaman vatandaşların yanında" sloganıyla bir araya gelen grup üyeleri, kamu ve özel sektörde görev yapan psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlardan oluşuyor. Fethiye’den gönüllü gruba katılan ve Elazığ’a giden Uzman Psikolog /Psikoterapist Özge Koçak da diğer gönüllüler gibi, 24 Ocak'ta Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelere ve yakınlarına destek oluyor. 

Deprem mağdurlarıyla kaldıkları çadır kentlerde ve Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görüşen gönüllü terapistler, vatandaşların hafızalarından depremin yarattığı olumsuz etkileri silmeye çalışıyor. 

Uzman Psikolog /Psikoterapist Özge Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ’dayız. Burada 5 gündür yoğun ve yorucu bir çalışma temposunda gülümsemekten ve tebessümden asla vazgeçmedik. Burada yıkık dökük, perişan durumları paylaşmak için değil umudu aşılamak için geldik. Sabah 8 akşam 9-10 da biten mesai sonunda kendi kendimizi kucaklayarak ile güç verdik.” İfadelerini kullandı.

EMDR Travma İyileştirme Grubu 

Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Derneği (EMDR) Travma İyileştirme Grubu, ilk kez 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde enkaz altından çıkarılan afetzedeler ve yakınlarına psikolojik destek vermek için bir araya gelmişti. Grup ayrıca Van ve Simav depremleri ile bazı terör saldırılarından ve üzücü olaylardan etkilenenlere travma tedavisi uyguladı.

 


 

Bakmadan Geçme