Fethiye Turizm Konseyi toplantısında Göcek koyları ihalesi konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri kapsamlı şekilde ele alındı. Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayan konsey üyeleri, ihalelerin iptali için ses yükseltme kararı alarak, sürecin koylara ve bölge turizmine etkilerini bilimsel olarak ele almak amacıyla çalıştay düzenlenme kararı aldı. Toplantının ardından konsey heyeti, Göcek koylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

  • 1234
Fethiye Turizm Konseyi toplantısında Göcek koyları ihalesi konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Meğri Salonu’nda 14 Nisan 2022 tarihinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Göcek-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Üyesi Emre Başaran, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, Göcek Halk Meclisi Başkanı Yeşim Mukan, Göcek Halk Meclisi üyesi Onur Ugan, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gencay Güngör ile Turizmci Süleyman Kaya katıldı.

Toplantıda Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri masaya yatırıldı. İhale süreçlerine ilişkin görüşlerini açıklayan konsey üyeleri, Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya olduğunu belirtti. İhalenin yüklenici firma ayırt etmeksizin iptal edilmesi gerektiğini belirten konsey üyeleri, sürecin durdurulması için sosyal medyadan etkili bir hareket başlatılması, ayrıca sürecin koyların ekolojik yapısı ve bölge turizmine etkilerinin bilimsel olarak ele alınması için geniş katılımlı bir çalıştay yapılması önerilerini değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda bilimsel bir çalıştay yapılarak, mapa ve şamandıra sistemlerinin dünyaca ünlü Göcek koylarına etkilerinin tarafsız bir heyet tarafından bilimsel olarak ortaya çıkarılması kararlaştırıldı. Fethiye Turizm Konseyi toplantısında Göcek koyları ihalesi konuşuldu

Başkan Çıralı, “Halkımızın desteğini istiyoruz”

Gerçekleştirilen ihalelerle Göcek koylarının tamamı sayılacak, Boynuzbükü, Osmanağa, Günlük, İnceburun, Kille Bükü, Kille, Bedri Rahmi, Sıralıbük, Sarsala, Hamam, Binlik ve Martı koylarının büyük şirketlerin kontrolüne verildiğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, şirket ve kurum ayırt etmeksizin ihalelerin iptalini talep ettiklerini söyledi. Dünyaca ünlü Göcek koylarının herkesten önce Fethiye ve Dalaman halkına ait olarak kalması gerektiğini belirten Başkan Çıralı, bu alanlara günübirlik, charter ve balıkçı teknelerinin de girebileceği adil bir turizm anlayışı istediklerini kaydetti. Göcek koylarına ilişkin geniş kapsamlı bir çalıştay yaparak, mapa ve şamandıra sistemlerinin ekolojik yapı ve bölge turizmine etkilerini bilimsel ve tarafsız bir kurul tarafından ortaya konulmasını sağlayacaklarını anlatan Başkan Çıralı, bölge halkında, sivil toplum kuruluşlarından ve kurumlardan destek istediklerini vurguladı. Fethiye Turizm Konseyi toplantısında Göcek koyları ihalesi konuşuldu

Toplantının ardından Başkan Çıralı önderliğinde bir heyet, ihale süreçlerine ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.


 

Bakmadan Geçme