Fethiye Kaymakamı Sayın Yusuf İzzet KARAMAN'ın 'Ramazan Bayramı' Mesajı

Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret dolu Ramazan ayını geride bırakıp, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

  • 621

Bayramlar; aramızdaki ayrılıkları ve farklılıkları kaldıran, dargınlıkların ve kırgınlıkların bir kenara bırakıldığı, dayanışmanın da gereği olarak, ihtiyaç sahibi muhtaç ve kimsesizlere yardım elinin uzatıldığı, dostlukların gelişmesine, güçlenmesine vesile olan önemli ve değerli günlerdir. Yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle birçok vatandaşımızı kaybettiğimiz, birçok vatandaşımızın da zor günler geçirdiği son dönemde millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Her daim bizleri güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, kültürel varlığımızın, manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu sayesinde her türlü zorluğu  birlik, beraberlik, hoşgörü ile bertaraf eden milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük armağan kardeşçe kutlanacak bayramlar olacaktır.
Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.
Bu vesile ile başta çok kıymetli şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, tüm Fethiye’li hemşehrilerimin, mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.
 

Bakmadan Geçme