Fethiye Devlet Hastanesi'nde Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Fethiye Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi dün itibariyle ilk hastalarını kabul ederek hizmet vermeye başladı. Hastaneye müracaat ederek anjiyo planlaması oluşturulan üç hastaya anjiyo işlemi başarı ile gerçekleştirildi.

  • 511

Fethiye Devlet Hastanesi'nde Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Fethiye Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi dün itibariyle ilk hastalarını kabul ederek hizmet vermeye başladı.  Önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkanı Adayı Muhammet Kökten, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol ile beraberindeki heyet anjiyo ünitesini inceledikten sonra anjiyo olan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

 Hastaların teşhis için 130 km uzaktaki en yakın anjiyo ünitesi bulunan Menteşe ilçesine sevk edilmekte iken, anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle bölgede önemli bir ihtiyaç karşılanmış oldu. Muğla İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, “bugün hizmete giren anjiyo ünitesi ile birlikte ilimiz genelinde kalp krizi geçiren, kalp damar hastalığı bulunan vatandaşlarımızın artık 130 km uzaktaki Menteşe ilçesine gitmeden, hızla yerinde hizmet verilebileceğini, böylelikle birçok insanımızın teşhis ve tedavisinde önemli bir yol kat edileceğini,anjiyo ünitesinin sadece Fethiye ilçesine değil komşu ilçelerimiz ile sınır komşusu illerimizin yakın ilçelerine de hizmet vereceğini öngördüklerini ifade etti.  

Konuşmalarına devam eden Müdür Mülayim, “Anjiyo ünitesinin kısa sürede açılmasında katkılarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA ’ya, önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Fatma Betül SAYAN KAYA ’ya, Muğla Valimiz Dr.İdris AKBIYIK ’a, Muğla Milletvekilleri Sayın Kadem METE ve Yakup OTGÖZ ’e, önceki dönem Milletvekillerimiz ile  Anjiyo yerinin hazırlanması için bağışta bulunan bağışçı Hüseyin YILMAZ ’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme