- Haberler
- Ekonomi
- Fethiye'de fiyat düşüşüne karşı hal esnafı birlik oluyor: 'Çiftçinin emeği yerde kalmasın!'
Fethiye'de fiyat düşüşüne karşı hal esnafı birlik oluyor: 'Çiftçinin emeği yerde kalmasın!'
Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha Mahallesi'nde hal esnafı ve üreticiler, zeytin ve domates fiyatlarındaki sert düşüşe tepki göstererek birlik kurma kararı aldı. Karaçulha Çiftçiler Birliği Başkanı Halil Daşar, üreticilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için kurumsal bir yapı altında toplanacaklarını açıkladı.
Son günlerde zeytin fiyatlarında yaşanan sert düşüş, üreticileri tedirgin etti. Karaçulha Çiftçiler Birliği Başkanı Halil Daşar, “Bugün zeytin fiyatları 100 liradan 80’e, 80 liradan 70’e, bugün ise 50-60 liraya kadar geriledi. Bu durumun nedenini kimse net açıklayamıyor. Büyük firmalarda zeytin hâlâ 150-180 TL iken, Fethiye’de 50-60 TL’ye düşmesi kabul edilemez” dedi.
Daşar fiyatlardaki bu oynamanın üreticiyi mağdur ettiğini vurgulayarak, “Fiyatlar her gün 10-20 TL aşağı iniyor, biz anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.
WhatsApp İhbar Hattı
0530 898 92 56
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
ÖZEL HABER
Bakmadan Geçme
Kazada yaralanan yolcu o anları anlattı: 'Önce yan yatıp süründük, sonra bariyer saplandı'
ÇALIŞ-DER Başkanı Şimşek: 'Çocuklarımız Doğayı Tanıdı'
Kayıp Alzheimer hastası ölü bulundu
Muğlaspor’dan Kepezspor Deplasmanında Altın Değerinde 3 Puan
Muğla'nın 7 ilçesinde dev elektrik kesintisi! 2 Şubat Pazartesi 2026
Fethiyeli İşletmeciden kuver ücreti yorumu: 'Bu bizim kültürümüzde yok'