Dünya Yıldızı Babel, Bodrumspor'a karşı sahada

Eyüpspor takımında Forvet mevkinde forma giyen Ryan Babel, 19 Aralık 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. 185 cm boyunda ve 85 kilo olan Ryan Babel, sağ ayağını kullanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda'nın Ajax kulübünde forma giyen Babel, Eyüpspor'da forma giymektedir.

  • 1489

Ryan Babel, 19 Aralık 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. 185 cm boyunda ve 85 kilo olan Ryan Babel, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 19 maça çıkan Ryan Babel, bu sezon 1 asist ve 5 gol katkısı ile oynamaktadır.

Kariyerine 1995 yılında Ajax altyapısında başlayan Babel, kendini geliştirerek 2007 yılında Liverpool’a 17 milyon euroluk rekor bir transferle takıma katıldı. Liverpool’un ardından Hoffenheim transfer olan Babel tekrar Ajax’a döndü. Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’nın dikkatini çeken Babel’in durağı İstanbul oldu.

Üç büyüklerin radarına giren forvet, Beşiktaş’a transfer oldu. 2 sezon Beşiktaş için ter döken Babel, Galatasaray’a transfer oldu. Ajax, Babel’ i bir sezonluğuna tekrar kiraladı.

Kiralıktan dönen Babel’in son durağı İstanbul ekiplerinden Eyüpspor oldu. Ryan Babel, 22 Temmuz 2022 tarihinden beri Eyüpspor forması giymektedir.
36 yaşındaki forvet, bugün Muğla temsilcisi Bodrumspor karşısında play off mücadelesinde forma giyecek.
 

Bakmadan Geçme