• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Kararıyla Fethiye'de Bir Taşınmaz Özelleştirilecek

Cumhurbaşkanı Kararıyla Fethiye'de Bir Taşınmaz Özelleştirilecek

Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara başta olmak üzere 27 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Listede Fethiye'den de bir taşınmaz yer aldı.

Cumhurbaşkanı Kararıyla Fethiye'de Bir Taşınmaz Özelleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Türkiye genelinde bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Kararda, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan bir taşınmazın da listede yer aldığı görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda, toplam 27 taşınmaz için özelleştirme süreci başlatıldı.

Fethiye’de hangi taşınmaz özelleştirilecek?

Karar kapsamında Fethiye’de özelleştirilecek taşınmazın Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan 478 ada 1 parsel olduğu açıklandı.
Söz konusu taşınmazın, özelleştirme kapsam ve programına alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Kararıyla Fethiye'de Bir Taşınmaz Özelleştirilecek

Özelleştirme nasıl yapılacak?

Kararın ekinde yer alan bilgilere göre taşınmazlar;
Satış, Kiralama, Gelir ortaklığı modeli, İşletme hakkı devri gibi yöntemlerden biri ya da birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek.

Süre 2028 yılına kadar

Yayımlanan karara göre özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Gelirler Hazine’ye aktarılacak

Özelleştirmelerden elde edilecek gelirlerin, giderler düşüldükten sonra Hazine’ye aktarılacağı belirtildi.
Bu gelirlerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından bina, tesis ve lojman yapımı ile yatırım programlarında kullanılacağı ifade edildi.

WhatsApp İhbar Hattı
0530 898 92 56
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!