Çinli turist yarışında Fethiye'ye yeni rakipler
Türkiye'de Çin turizm pazarından daha fazla pay alma yarışı giderek hız kazanırken, farklı şehir ve belediyelerin yürüttüğü çalışmalar dikkat çekiyor. Son olarak İzmir'in Seferihisar ilçesinin başlattığı girişim, Çinli turistler konusunda yeni bir rekabet döneminin habercisi olarak değerlendiriliyor.
KAPADOKYA VE TRABZON DA SAHADA
Çin turizm pazarında Türkiye’nin en güçlü markalarından biri olan Kapadokya, yıllardır sahip olduğu bilinirlik, sıcak hava balonları ve eşsiz coğrafyasıyla önemli bir avantaja sahip bulunuyor.
Karadeniz’in yükselen turizm merkezi Trabzon ise son yıllarda Çinli ziyaretçilere yönelik tanıtım faaliyetlerini artırdı. Bölgedeki turizm kuruluşları ve seyahat acenteleri tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Trabzon, Çinli turistler açısından önemli destinasyonlar arasında gösterilmeye başlandı. Karadeniz'in doğal güzellikleri ve yayla turizmi, Çinli ziyaretçiler için alternatif turizm seçenekleri arasında gösteriliyor.
Hem Kapadokya, hem de Trabzon geçen Mayıs ayında Shanghai'de düzenlenen ve "Asya'nın en önemli turizm fuarı" olarak bilinen ITB Asia'da da stand açarak, iddialarını ortaya koydular.
Tüm bu gelişmeler, son yıllarda Çin pazarına yönelik önemli hamleler gerçekleştiren Fethiye açısından da yeni bir rekabet ortamı oluşturuyor.
-
Fethiye Belediyesi
-
çinli turistler
-
Çin turizm pazarı
-
İzmir Seferihisar ilçesi
-
Kapadokya
-
İzmir Çinlilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
-
Fethiye
-
Ölüdeniz
-
Babadağ
Bakmadan Geçme