CHP'li Demir, açlık sınırındaki artışa dikkat çekti

Açlık sınırı 10 bin liraya dayandı

  • 455

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, yılın ilk altı ayında asgari ücretle açlık sınırı arasındaki makasın açıldığına dikkat çekerek, “Şubatta, 9 bin 234 TL olan açlık sınırı mart ayında 9 bin 752 TL’ye yükseldi. Açlık sınırı 10 bin liraya dayandı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, açıklamasında; açlık sınırında yaşanan artışa dikkat çekti. Demir, ekonomide ve yönetimdeki krizin her geçen gün derinleştiğini söyledi. 
Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin (BİSAM), 2023 Mart ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini değerlendiren Demir, özellikle zincir marketlerde fiyatların sabitleneceğinin açıklandığını anımsatarak, şunları söyledi:  “Bu kötü ekonomi yönetimi ile fiyatların sabitlenmesi mümkün değil. Asgari ücret enflasyon karşısında hızla eriyor. Yılın daha ilk ayında açlık sınırı 10 bin liraya dayandı. Şubatta, 9 bin 234 TL olan açlık sınırı mart ayında 9 bin 752 TL’ye yükseldi” dedi.

CHP'li Demir, açlık sınırındaki artışa dikkat çekti

AKP 20 YILDA İKTİDAR KOCA BİR ENKAZ YARATTI
Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun kirasını ödeyemez noktaya getirildiğini ifade eden Demir, “Ev sahipleri ile kiracıların karşı karşıya geldiği haberlere tanık oluyoruz. Suçlu ne kiracı ne de ev sahibi. Sorumlu ülkeyi yöneten iktidardır. 20 yılda koca bir enkaz yarattılar. Bu enkazı 14 Mayıs’tan sonra hep birlikte kaldıracağız. Kaynaklarımızı halkın yararına kullanacağız. Ülkemiz yeniden üreten bir ülke hale gelecek. Üreticimizi de esnafımızı da destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAMUDA İSRAFA SON VERİLECEK 
Küçük bir grup zenginleşirken; vatandaşın her geçen gün daha da yoksullaştığına vurgu yapan CHP’li Demir, partisinin ekonomik kriz nasıl sona ereceğine dair vaatleri şöyle sıraladı: “Kamuda israfa son verilecek ve bu husus halka taahhüt edilecektir. Devlet yönetiminde kesinlikle liyakat olacak, iş ehline verilecektir. Kuruluş kanunlarına göre bağımsız olan kurumların bağımsızlıklarına siyasi müdahale olmayacak ama bu kurumlar iktidarın hedeflediği büyümeye ve kalkınmaya odaklanacaktır. Devleti yönetenlerin, iç borçlanmada işledikleri ‘ilk günah’ bizim iktidarımızda asla olmayacaktır. Bir anayasal kurum olan ‘Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlev kazandırılacaktır. Ulusal Vergi Konseyi kurulacak, vergide adalet sağlanacaktır. Kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla mutlaka bir ‘Stratejik Planlama Teşkilatı’ kurulacaktır. Ülkemize yeniden baharlar gelecek!”
 

Bakmadan Geçme