CHP'Lİ ALBAN'DAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: 'MİLLETİN PARASIYLA YAPTIĞINIZ YAZLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Alban, 'milletin parasıyla yaptığınız Marmaris'teki yazlık sarayı, depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar' dedi.

  • 755
CHP'Lİ ALBAN'DAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: 'MİLLETİN PARASIYLA YAPTIĞINIZ YAZLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Diyarbakır’ın ardından depremde büyük zarar gören Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Alban, barınma ve ısınma sorununa dikkat çekti. 
 “YAZLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN, GELİP ORADA BARINSINLAR”
Depremzedelere acilen çadır dağıtılmasını isteyen Alban, ateş yakarak kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışan depremzedeler için çadır talebinde bulundu.
CHP’li Alban, Erdoğan’a, “Depremzedelere çadırlar kurulmuş, sobalar yanmış ama o sobalar kapalı alanda depremzedeleri zehirleyebilir. Depremde kurtuldular ama soba gazından zehirlenmek üzereler. Şu an Kahramanmaraş’ta hava sıcaklığı eksi 21 derece. Dondurucu bir soğuk hava var. Vatandaşlar dışarıda yaktıkları varildeki odun ateşiyle ısınmaya çalışırken bu ülkeyi yöneten iktidarın tek adamı, yani Cumhurbaşkanı, yani Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu'nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı açın, gelip orada barınsınlar” dedi.
“ÖYLE KONFORLU ÇADIRLARA GİDİP GEÇMİŞ OLSUN TAZİYELERİNDE BULUNACAĞINIZA GELİN DE BURALARI BİR GÖRÜN”
İktidar yetkililerini deprem bölgesine çağıran Alban, “Ülkenin her köşesinde herkes seferber olmuşken; Muğla'da, Yalova'da, Antalya'da, Ankara'da herkes evlerine davet ederken depremzedeleri, siz saraylardan neden çıkmıyorsunuz? Depremzedelere saraylarınızı neden açmıyorsunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum. Ne zaman açacaksınız? İnsanlar soğukta donuyor. Bir buraya gelin. Öyle konforlu çadırlara gidip geçmiş olsun taziyelerinde bulunacağınıza gelin de buraları bir görün” diye konuştu.

Bakmadan Geçme