CHP İl Başkanı Balcı Merak Edilenleri Yanıtladı

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı'nın ev sahipliğinde, Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz'ın katılımıyla, Muğla ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma ve değerlendirme kahvaltısı düzenlendi. 

  • 593

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı’nın ev sahipliğinde, Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz’ın katılımıyla, Muğla ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma ve değerlendirme kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zekican Balcı, Yerel seçimler,  Kurultay ve ön seçim konularında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

“Öncelikli yöntemimiz ön seçim olacaktır”
Zekican Balcı, ön seçim konusunda yöneltilen soruya; “Genel Başkanımız Özgür Özel ile ilk yaptığımız toplantıda ön seçimin kaçınılmaz olduğunu konuştuk. Tüm ilçe başkanlarımız da aynı fikirde. İlçe ilçe stratejilerimizi belirleyeceğiz. Öncelikli yöntemimiz ön seçim olacak” şeklinde yanıt verdi.

Balcı, açıklamalarına şöyle devam etti; Yerel seçimler Muğla örgütü için çok iddialı geçecek. 13+1 yani 13 ilçemiz ve büyükşehirde iddialıyız. Çalışmalarımıza başladık. Yorulmadan, durmadan çalışacağız. 13+1 kesinlikle başarıya ulaşacağımız bir hedeftir. Örgütümüz ve Muğla halkının mutlu olacağı adaylarla sizlerin karşısına çıkacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel ile ilk yaptığımız toplantıda ön seçimin kaçınılmaz olduğunu konuştuk. Tüm ilçe başkanlarımız da aynı fikirde. İlçe ilçe stratejilerimizi belirleyeceğiz. Öncelikli yöntemimiz ön seçim olacak. Kongrede ne söz verdiysem o konuşmamın arkasındayım. Sandıktan çıkamayan aday adaylarımızın da partimiz için çalışacaklarına eminim. 31 Mart’ta yapılacak seçimler, tarihin en önemli yerel seçimi olacak. Biz bu başarıyı elde etmek zorundayız. Hata yapma lüksümüz yok. CHP Muğla örgütü, tüm ailesi ile bu seçimlere hazırdır”

“Kim kazanırsa kazansın pazartesi gününden sonra hep beraber çalışmaya başlayacağımızı belirttim”

Zekican Balcı, kurultay konusunda yöneltilen soruya; “Emin olun ne dediysem eksiksiz yerine getirdim” dedi.

Balcı sözlerini şöyle sürdürdü; “38. büyük kurultayımızı gerçekleştirerek yeni döneme merhaba dedik. Gayet demokratik, heyecanlı bir ortamda geçen büyük kurultayımızın sonunda Genel başkanımız Özgür Özel ile birlikte yeni dönemi başlattık. Tabii ki de önümüzde Türkiye tarihinin en önemli yerel seçimlerinden birisi var, bu anlamda heyecanımız yüksek. Hızlı bir şekilde yerel seçimler için çalışmaya başlayacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Muğla olarak ayrı bir heyecanımız var çünkü bu dönemde Muğla örgütü genel merkezle bir parti meclisi üyesi ve bir de yüksek disiplin kurulu üyesiyle temsil edilecek. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur kaynağı ve sırtımızdaki yükün, sorumluluğun daha da arttığı anlamına geliyor. İl Başkanı adayı olarak yola çıktığımda 13 ilçenin tamamını en az iki kere gezdim ve bu sürekte değişim söylemiyle bir kurultay süreci başlamıştı. 13 ilçemizi gezdiğimde bütün partililerle bir araya geldik. Ben her toplantıda şunu belirttim; ‘ben tek başına karar alan ya da talimatla karar uygulayan bir il başkanı olmayacağım. İl Başkanı seçilirsem kurultay öncesinde bütün örgütümü toplayıp, herkesin görüşünü alıp Muğla örgütünün ağırlıklı düşüncesi neyse gerekçeleri de dinleyerek bu yönde karar alacağım. Ben o karara kişisel olarak uyumasam dahi ben örgütümün verdiği kararın arkasında duracağım’ demiştim ve emin olun ne dediysem eksiksiz yerine getirdim. Muğla Örgütümüzle yaptığımız toplantılarımızda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı çıktı. Ben il başkanı olarak bu iradenin yanında durdum. Biz burada parti için rekabet ettik. Kim kazanırsa kazansın pazartesi gününden sonra hep beraber çalışmaya başlayacağımızı belirttim. Ankara da seçim ikinci tura kaldıktan sonra yine bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Benim şahsi fikrim Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi yönünde olmasına rağmen kurultay delegelerimiz kendi kararlarını gayet demokratik bir şekilde verdiler” 

Bakmadan Geçme