'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz'

Muğla Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.

  • 523
'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, '

Gerek genel asayişin muhafazası, gerekse karayollarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış göstereceği Ramazan Bayramı tatili ile Eğitim-Öğretim ara tatili süresince trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, 14/24 Nisan tarihleri arasında, Bakanlığımızın 2023 Yılı Ramazan Bayramı Tedbirleri konulu yazıları kapsamında ilimiz genelinde;

112 resmi ekip,

44 motorize ekip,

14 Sivil ekip,

49 kadro personeli,

28 yaya personelimiz olmak üzere

Toplam 198 ekip ve 272 personelimiz ile birlikte görev alınmıştır.

Bu görevlendirmeler araç ve yaya yoğunluğunun yaşanacağı terminaller, mezarlıklar, alış veriş merkezleri ile ana arterler üzerindeki kavşaklar üzerinde gerçekleştirilecektir.

“Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” sloganına ait görsellerin billboardlarda, sosyal medya platformları başta olmak üzere, yerel/ulusal basın, yayın organlarında kamu kurum ve kuruluşlarında, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında vb. yerlerde kullanılarak, kamuoyunun dikkatine çekilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda hazırlanan 5 adet pankart, 100 adet afiş, 1000 adet el broşürü, 5 billboard ve 10 raket halkımızın yoğun olduğu yerlerde asımları sağlanmıştır.

Bayram süresince özellikle trafiğin yoğunlaşacağı 14-15-20 ile 23 Nisan 2023 tarihlerinde helikopter, drone ve İHA türü hava taşıtlarından trafik düzenleme ve denetleme faaliyetlerinde bulunulacaktır. Bu kapsamda 20 Nisan 2023 ile 23 Nisan 2023 tarihlerinde İlimizde helikopter ile trafik akışının havadan denetimleri gerçekleştirilecektir.

Karayolları 26. Şube Şefliğince yapılan yazışmalar neticesinde, çevre yolunda bulunan yeni mezarlığın karşısındaki orta refüjün, dönüşlerde kazalara sebebiyet vermemesi amacıyla bayram süresince kapatılması sağlanmıştır.

Otobüs terminallerinde görevli personellerimiz, 24 saat esasına göre terminallere giriş çıkış yapan tüm otobüslerin kontrollerini (Seyahat izin belgesi, takoğraf, alkol, lastik kontrolü vb.) yapmaya devam ederek, otobüslerde güvenli seyahat eğitimleri kapsamında, Trafik Başkanlığımızca gönderilen videoların yolculara izlettirilmesi sağlanmaktadır.

Personelimiz yapmış oldukları denetimler esnasında araç kullanıcıları ile yüz yüze iletişim kurmaları sağlanacak, araç kullanıcılarına trafik güvenliği konulu broşürlerin dağıtımları yapılarak, sürücülerin dikkatli ve duyarlı olmaları istenecektir.

Kamuoyun saygıyla sunulur.' ifadelerine yer verildi. 

Bakmadan Geçme