'BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ, ARKASINI BIRAKMAYACAĞIZ'

Domates fiyatlarında son günlerde yaşanan artış ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle domates ihracatının 14 Nisan 2023'e kadar kısıtlanmasına karar verildi. Alınan karar sonrası Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve domates üreticileri, sabahın erken saatlerinde Karaçulha Toptancı Hali'nde bir araya geldiler.

  • 1093
'BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ, ARKASINI BIRAKMAYACAĞIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 il tarım ve orman müdürlüklerine "Acele" ibaresiyle bazı ürünlerin ihracatında düzenleme yapılmasına ilişkin yazı gönderdi. Yazıda, Türkiye'de domates fiyatlarında son günlerde yaşanan anormal fiyat artışları ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem afeti nedeniyle gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla tedbir alınması ihtiyacının doğduğu belirtildi. Bu kapsamda, taze ve soğutulmuş domates ihracatının, 14 Nisan 2023'e kadar kısıtlanması kararlaştırıldı. Alınan karar sonrası Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve domates üreticileri, sabahın erken saatlerinde Karaçulha Toptancı Hali'nde bir araya geldiler. Karayiğit ise yaptığı açıklamada bu işin takipçisi olacağını vurguladı.
“BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ, ARKASINI BIRAKMAYACAĞIZ”
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Biz bu işin takipçisiyiz, arkasını bırakmayacağız. Genel başkanımız Ankara’da. Gerekirse otobüsleri doldurup hep beraber Ankara’ya gideriz. Bakanlığın önüne kadar gideriz. Şuan için sizden bir ricam olacak. Önümüzdeki iki üç gün sakinliği koruyalım, taşkınlık yapmayalım. Sorunları çözmeye çalışalım. Fakat olmazsa yol mu kapatacağız ve yapacaksak yaparız” dedi.
 

Bakmadan Geçme