Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Seydikemer'deki programında hem İlçe Ziraat Odası ve şirketinin açılışını yaptı hem de öğrenci ve çiftçilerle birlikte Tarla Günü'nü kutladı. Öğrencilerin diktiği sebzeleri, yine onlarla birlikte çapalayan Bayraktar'ı, Seydikemer'in tarım alanındaki üretim bolluğu ve çeşitliliği şaşırttı. 

  • 1781
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarla Günü ve Seydikemer Ziraat Odası şirket açılışı, tam bir şenlik havasında gerçekleşti. Konuklar bir yandan Seydikemerli kadınların tören alanında yaptıkları saç böreklerini yerken diğer yandan Dont Desti Yapımını ve Seydiler kiliminin yapımını izlediler. Seydikemer Ziraat Odasına ait Zirotar A.Ş. Tarımsal Ürün şirketi ve ‘’Sağlığım İçin Doğayı Seçtim’’ projesi kapsamında kurulan hobi bahçelerinin açılışı TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından yapılarak üreticilerin ve çiftçilerin hizmetine sunuldu.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Fethiye’deki ziyaretlerinin ardından Seydikemer’e geçti. Seydikemer Ziraat Odası bünyesindeki şirketin açılışından önce bir tören düzenlendi. Törene, Bayraktar’ın yanısıra, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, diğer oda başkanları, çevre il ve ilçelerden gelen ziraat odası başkanları, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. 
Törende, Gerişburnu Ömer Aygün Ortaokulu öğrencilerinin folklör gösterisinin ardından konuşmalara geçildi. İl konuşmayı İlçe Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş yaptı. Gümüş konuşmasında Seydikemer’in tarım, turizmin ve doğanın merkezi konumunda olduğunu belirterek Seydikemer ve mahallelerinde üretim yapan çiftçilerin sorunlarına değindi.İlçe Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, “ Seydikemer’in sizin ilginize ihtiyacı var” diyerek  bu özel günde kendileriyle birlikte olduğu için Bayraktar’a teşekkür etti. 
Saylak, Kendisini Fahri Seydikemerli İlan Etti
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise konuşmasında, kaymakamdan belediye başkanına, oda başkanlarından STK örgütlerine kadar herkesin elele verip Seydikemer’i nasıl kalkındırırız diye çalıştıklarına dikkat çekti. Ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kutlama mesajını ileten Saylak, “Muğla’da herşey var. Yağ var,şeker var, un var. Sıra helvayı yapmaya geldi. Muğla’da bir milyon nüfustan %55’i kırsalda yaşıyor. Eşsiz doğası ve iklimi ile önemli bir turizm kenti olan Muğla, gerek kırsal nüfusu gerekse ekolojik avantajları sebebiyle önemli bir tarım kenti” diyerek, bölgenin tarımsal ve hayvancılık açısından ne kadar zengin bir kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. “ Tarımı geliştirecek, üretimi arttıracak, yerel yönetimler, odalar, stklar kim varsa 7/24 onları dinlemeye ve hizmet etmeye hazırız” diyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bölgede yetiştirilen ürünlerden bahsederek kendisini Fahri Seydikemerli ilan etti. Bir ayağının Milas’ta bir ayağının Seydikemer’de olacağını belirten Saylak, zeytin birliği kurulması konusuna da değindi. “ biz bölgede zeytin birliği kurulamamasının ezikliği içindeyiz. Eğer bu bölgede bir birlik kurulursa, markalaşırsak üreticinin ürünü para eder” ifadelerine yer veren Saylak, “Bir Marmara Birlik var, burada niye olmasın. Bunun için çalışacağız” dedi. 
Ardından Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgözise konuşmasında “Seydikemer’de alternatif ürünlere geçmek zorundayız. Kaliteli ürün üretirsek dünya piyasasıyla yarışır hale geleceğiz. Yeni bir ilçeyiz. Kaymakamımız, oda başkanlarımız, STKlar birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Burada çaydan başka herşey yetişir. Seydikemer en yakın zamanda hak ettiği yere gelecektir” diyerek, Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a teşekkür etti.
Bayraktar “Tarım Sektörü İhmal Edilecek Bir Sektör Değil”
Başkan Otgöz’ün ardından Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar kürsüye çıkıp uzun bir konuşma yaptı. Bayraktar, “dışarıdan Muğla’yı turizm şehri zannederiz. Tarım ve hayvancılık rakamlarına baktığımızda burası tam bir meyve ve sebze cenneti. 2 milyon 300 bin dekar tarım alanının 500 bini burada” diyerek asıl patronun çiftçiler olduğunu vurguladı. Bayraktar, dünyada Çin ve Hindistan’dan sonra domates üretiminde 3. Sırada yer aldığımızı ancak son zamanlarda üretimin düştüğünü ifade ederek “ yeni pazarlar ve yeni ürün alternatifleri bulmak zorundayız. İhracatçılarla biraraya geleceğiz. Seydikemer, alabalık üretiminde çok başarılı. 200 milyon alabalık yavrusu burada üretiliyor. Bu ciddi bir rakam” şeklinde konuştu. Üreticilerin sorunlarını bildiklerini dile getiren Bayraktar, bu sorunları tek tek törene katılanlara anlattı. “ tarım sektörü ihmal edilecek bir sektör değil. Çok zengin bereketli topraklarımız var. Türkiye ya bunu fırsata çevirecek ya da ıskalayacak, o yüzden tarım sektörünün önünü açmak zorundayız. Daha fazla üreteceğiz, kaliteyi arttıracağız, dünyayla rekabet halinde olacağız” diyen Bayraktar, “ şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda 18 milyon dolar ihracat yapan, herkesin karnını doyuran çiftçilerimizin elini öpmemiz lazım” diyerek sözlerine son verdi. 
Genel Başkan Bayraktar’ın ardından son konuşmayı Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu yaptı. Gökçekuyu konuşmasında, genel başkan ve katılımcılara teşekkür ederek, ilçede elbirliğiyle çalıştıklarını ifade etti, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konuşmaların ardından Seydikemer Ziraat Odası bünyesindeki şirketin açılışı gerçekleşti. Ardından Oda karşısında bulunan Ziraat Odası proje uygulama tarlasına geçildi. Burada kesilen kurdeladan sonra projeye katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi. Tarlada proje kapsamında öğrencilerin diktikleri sebzeleri, Ziraat Odası Genel Başkanı Bayraktar, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yine öğrencilerle birlikte bakımını yaparak çapaladılar. 
 

Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı
Bayraktar, Seydikemer'de Tarla Gününü Kutladı

Bakmadan Geçme